NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέος σταθμός κρουαζιέρας στον ΟΛΘ

Νέος σταθμός κρουαζιέρας στον ΟΛΘ

Έως και 50% αύξηση της στις αφίξεις των τουριστών που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να δώσει τα επόμενα χρόνια ο νέος σταθμός κρουαζιερόπλοιων «Μέγας Αλέξανδρος» που εγκαινιάστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας ο κ Στυλιανίδης στη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ναυτιλία συνεισφέρει στο 7% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι ώστε να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε»

Ο σταθμός που λειτουργεί από το καλοκαίρι εκτείνεται σε έκταση 2000 τ.μ μπορεί να εξυπηρετήσει δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα και 6.000 επιβάτες.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 22 σταθμούς που χρησιμοποιούνται για επιβίβαση και αποβίβαση γεγονός που αυξάνει το ποσό των χρημάτων που αφήνουν οι επισκέπτες έως και 4 φορές.

egkainia_cruise_olth_2.jpg?mtime=20231116173249#asset:446402


Ο νέος σταθμός της κρουαζιέρας διαθέτει ειδικό χώρο για να εξυπηρετεί τουρίστες που έρχονται από χώρες εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, ενώ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης γενικότερα και ο νέος σταθμός κρουαζιέρας διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας

Ο Πρόεδρος και ΔΣ του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος μεταξύ άλλων τόνισε ότι μέχρι τώρα ο ΟΛΘ έχει επενδύσει 67,6 εκατομμύρια ευρώ και ότι αυτό το διάστημα επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμό για την επέκταση του 6ου προβλήτα, μέχρι να εκδοθεί το Π.Δ για το master plan του έργου.

Σύμφωνα με του εκπροσώπους του Οργανισμού οι 400.000 τουρίστες κρουαζιέρας του 2022 στη Θεσσαλονίκη αναμένεται με τη δημιουργία του νέου σταθμού κρουαζιέρας να αυξηθούν έως και 50% τα επόμενα χρόνια.

Στυλιανίδης: Με τη ναυτιλία η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνίστρια στον κόσμο

Αναλυτικά στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης εξήρε το ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στην ανάπτυξη της οικονομίας τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε διαμάντι και μαργαριτάρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που με τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έδωσε στην πόλη την υποδομή που χρειάζεται για να αποκτήσει τον πραγματικά γεωστρατηγικό και εμπορικό ρόλο της για την περιοχή.

stylianidis@olth.jpg?mtime=20231116161639#asset:446357


Ο κ. Υπουργός παρομοίασε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σαν ένα δεύτερο Υπουργείο Εξωτερικών γιατί με αυτό το Υπουργείο, η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στον κόσμο. Και πρόσθεσε:

"Είναι ο τομέας που στηρίζει την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της χώρας, συνεισφέροντας πάνω από το 7% του εθνικού ΑΕΠ. Ο ελληνικός στόλος ανέρχεται σε 5.500 πλοία και καθιστά τους Έλληνες πλοιοκτήτες ως τους αντιπροσώπους του 70% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική ναυτιλία είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη γιατί το 80% του εξωτερικού της εμπορίου πραγματοποιείται διά της θαλάσσης και είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία."

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στους ρυθμούς ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού με τους οποίους κινείται σήμερα η Ελλάδα, ρυθμούς που, όπως τόνισε, ίσως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φανταστεί.

Και κατέληξε: «Ως κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε πάρει εντολή να στηρίξουμε τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Εγώ προσωπικά για τον δικό μου τομέα, και ειδικότερα για το πεδίο των λιμανιών, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί είδα ότι εκτός από τον εκσυγχρονισμό, ο οποίος έχει αποκτήσει σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή η ασφάλεια, όχι μόνο δεν υπολείπεται αλλά αναβαθμίζεται".

Κωνσταντινίδης: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει επίπεδο και διανύει μια γόνιμη και δημιουργική περίοδο

«Ένα ακόμα σκαλοπάτι, ώστε να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε» χαρακτήρισε το νέο σταθμό κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης.

Χαιρετίζοντας τη σημερινή τελετή εγκαινίων, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι καθώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει επίπεδο και διανύει μια γόνιμη και δημιουργική περίοδο, το λιμάνι της αναβαθμίζεται σε φορέα διεθνούς εμβέλειας. «Αναδεικνύει», όπως είπε, «τη γεωπολιτική του σημασία, αξιοποιεί τη στρατηγική του θέση, παράγει προστιθέμενη αξία σε τοπικό επίπεδο και πολλαπλά οφέλη σε περιφερειακό, δημιουργεί γύρω του ευκαιρίες ανάπτυξης, συμβάλλει ενεργά στην μεγέθυνση της τουριστικής βιομηχανίας, γεννά θέσεις εργασίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του δυναμισμού και των ευοίωνων προοπτικών της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά».

stathis_konstantinidis@olth.jpg?mtime=20231116173230#asset:446401


Αναφερόμενος στο νέο σταθμό κρουαζιέρας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι από τη στιγμή που διατέθηκε στο κοινό προς χρήση, η Θεσσαλονίκη μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι ξεπερνά τα διεθνή δεδομένα. «Το γεγονός ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λογίζεται από το 2022 ως homeport, δηλαδή λιμάνι επιβίβασης ή αποβίβασης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι με αυτόν τον τρόπο η κρουαζιέρα καθίσταται μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί μια μεγάλη τουριστική πηγή για την περιοχή. Από την πλευρά του, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτιμώντας ασφαλώς τα θετικά αποτελέσματα και τις ευοίωνες προοπτικές της χώρας, της περιοχής και της ίδιας του της δραστηριότητας, οφείλει να αξιοποιήσει την πλήρη αναπτυξιακή του δυναμική και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει, όχι μόνο στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων αλλά κυρίως δεσμευόμενο από τον νευραλγικό του ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης και της Μακεδονίας που είναι προορισμένο να διαδραματίσει, για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Λιάγκος: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, τόνισε σχετικά: «Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είμαστε περήφανοι για τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός αποτελεί μια ακόμη σημαντική επένδυση, που αναβαθμίζει τη θέση μας στο διεθνές λιμενικό στερέωμα και δημιουργεί επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν πλήρως εξοπλισμένο σταθμό, ικανό να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit, περισσότερους από 6.000 επιβάτες και πληρώματα 2 πλοίων ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και στη στενή συνεργασία μας με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας ζωτικό μέρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας».

ThPA-S.A.-Port-of-Thessaloniki_neos_stathmos_cruise.jpg?mtime=20231116173858#asset:446403


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr