NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Στην Αττική ανοίγει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara στον κόσμο

Στην Αττική ανοίγει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara στον κόσμο
18_11_2023 16_12_2023
epixeiro icon Culture Hub, Weekend Reads

Μπορεί το πρώτο κατάστημα Zara να ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα το 1993, στον αριθμό 9 του εμπορικου δρόμου της Ερμού και στη συμβολή της με την οδό Βουλής, όπου παραμένει έως και σήμερα, αλλά από τότε, πολλά έχουν αλλάξει.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στον κόσμο θα ανοίξει τις πόρτες του στην καρδιά του Ρότερνταμ ξεπερνώντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ που κατείχε το κατάστημα Plaza de España που βρίσκεται στη Μαδρίτη με την συνολική του επιφάνεια να αγγίζει τα 8.000 τ.μ. Το νέο ακόμα μεγαλύτερο κατάστημα Zara θα βρίσκεται στην οδό Coolsingel του Ρότερνταμ, θα διαθέτει. 5 ορόφους και θα εκτείνεται σε 9.000 τ.μ.

Το ενδιαφέρον για εμάς όμως είναι ότι η εμπορική εταιρεία ένδυσης που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex, μαζί με άλλα γνωστά σήματα όπως τα Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius και Bershka και που διαθέτει σχεδόν 1.900 καταστήματα σε 94 χώρες του κόσμου, στην αρχή του επόμενου χρόνου και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2024, θα ανοίξει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα του κόσμου, στην χώρα μας.


zara-pyrgos.jpg?mtime=20231116214729#asset:446441


Το νέο Zara θα περιλαμβάνει και κατάστημα Zara Home, θα διαθέτει νέες σειρές προϊόντων με την ίδια επωνυμία, όπως καλλυντικά, υποδήματα και αθλητικά ρούχα, καθώς και είδη σπιτιού και οικιακού εξοπλισμού που προσφέρει η μάρκα Zara Home.

Το κατάστημα θα βρίσκεται στον πρώτο ψηφιακό, «πράσινο» ουρανοξύστη της χώρας μας, τον Πύργο του Πειραιά. Θα διαθέτει συνολική επιφάνεια περίπου 6.000 τ.μ. που θα εκτείνονται από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο.

Πύργος-Πειραιά4.jpg?mtime=20231116214118#asset:446435


Σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη πλεύση από την τελευταία τάση στον κλάδο της μόδας που στρέφεται στα μικρά ακόμα και τα προσωποποιημένα καταστήματα, ο ισπανικός όμιλος Inditex επιλέγει τη στρατηγική «go big» όχι μόνο στο Ρότερνταμ αλλά και στην επέκταση εμβληματικών του καταστημάτων και σε κτίρια-τοπόσημα στο Παρίσι και στο Μαϊάμι, μεταξύ άλλων.

* Στην απολογιστική έκθεση του ομίλου Inditex που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2023 αναφέρεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονταν σε λειτουργία συνολικά 148 καταστήματα εκ των οποίων 40 καταστήματα Zara, 22 Pull & Bear, 11 Massimo Dutti, 27 Bershka, 22 Stradivarious, 17 Oysho και 9 Zara Home. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας λογίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές του ομίλου Inditex σε πωλήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr