NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στη Microsoft o Σαμ Άλτμαν - Νέος CEO της OpenAI o Έμετ Σίαρ

Στη Microsoft o Σαμ Άλτμαν - Νέος CEO της OpenAI o Έμετ Σίαρ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft δήλωσε ότι ο αποπεμφθείς διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν ομάδας έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας OpenAI, που πριν από ένα χρόνο παρουσίασε την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, ανακοίνωσε στις 17/11 την αποχώρηση, με άμεση ισχύ, του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πάντα «ειλικρινής» απέναντι στην εταιρεία.

«Η αποχώρηση του κ. Άλτμαν έρχεται κατόπιν μιας σχετικής έρευνας του διοικητικού συμβουλίου το οποίο συμπέρανε ότι εκείνος δεν ήταν πάντοτε ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, γεγονός που δυσχεραίνει την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του» αναφερόταν στην ανακοίνωση. «Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του Άλτμαν να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI».

Η απόλυση του Αλτμαν πυροδότησε μία σειρά αντιδράσεων καθώς αρκετοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν, αποχώρησαν από την εταιρεία, διαμαρτυρόμενοι, ενώ διατυπώνονται φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

Οι δύο μεγαλύτεροι επενδυτές της OpenAI, Microsoft και Thrive Capital, ζητούσαν την άμεση επιστροφή του, ενώ δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν στα επόμενα βήματά του, όποια κι αν ήταν αυτά.

Νωρίτερα η OpenAI ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της προσέλαβε τον Εμετ Σίαρ στη θέση του του CEO, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών να επαναφέρει τον Σαμ Άλτμαν

Σημειώνεται ότι ο Σίαρ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας streaming παιχνιδιών Twitch, της Amazon, φέτος.

με πληροφορίες από ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr