NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Από την Alpha Marketing η επιμέλεια διοργάνωσης της LARISSA BIENNALE

Από την Alpha Marketing  η επιμέλεια διοργάνωσης της  LARISSA BIENNALE
29_11_2023 | 12:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η Alpha Marketing ανέλαβε την επιμέλεια διοργάνωσης της LARISSA BIENNALE που ξεκινά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και θα διαρκέσει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19.30.

Η LARISSA BIENNALE είναι ένα εικαστικό γεγονός πανελλήνιου ενδιαφέροντος και λάμψης, ένας θεσμός που δεν λειτουργεί απλά ως «εκθεσιακή εκδήλωση», αλλά ως πλαίσιο καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιμελητικού πειραματισμού.

Συμμετέχουν οι τέσσερις Σχολές, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δυο ξεχωριστά γεγονότα που έχουν έναν κοινό στόχο, την προαγωγή και την ανάδειξη της νέας εικαστικής σκηνής, προσφέροντας βήμα στους νέους εικαστικούς δημιουργούς.

Το πρώτο και κεντρικό εκθεσιακό εικαστικό γεγονός αφορά την πραγματοποίηση εικαστικής έκθεσης των νέων δημιουργών αποφοίτων των Σχολών Καλών τεχνών στο χώρο της Πινακοθήκης.

Το δεύτερο αφορά ημερίδα με δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική έχει να κάνει με την καλλιτεχνική εκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας με στόχο τη διερεύνηση των σύγχρονων πρακτικών και των μελλοντικών προκλήσεων και η δεύτερη με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, τις προοπτικές των αποφοίτων των Σχολών Καλών τεχνών, θεσμούς, φορείς, μηχανισμούς υποστήριξης και ανάδειξης των νέων δημιουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και εγγραφή στην Ημερίδα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφτεί τη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. https://www.katsigrasmuseum.gr...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr