NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας - Για ψηφιακή μετάβαση και κυκλική οικονομία​

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας -  Για ψηφιακή μετάβαση και κυκλική οικονομία​

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» του Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 2021 – 2027/ΕΣΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ επισημαίνει ότι η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη προτάσεων ανέρχεται σε 65.000.000,00€.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος Π/Υ) από 60.000€ έως 400.000€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται έως 45% του προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης.

Η καταβολή της επιχορήγησης θα διατεθεί στο πλαίσιο του Κανονισμού ΕΕ 1407/ 18.12.2013 για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis).

Στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, η διαδικασία εξέτασής και αξιολόγησής τους, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι επιλέξιμες δαπάνες, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης, οι υποχρεώσεις των Δικαιούχων και οι λοιποί όροι της Δράσης.

Μεταξύ των επιλέξιμων κλάδων περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας.

Οι επιλέξιμες δράσεις επικεντρώνονται στην ψηφιακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) ορίζεται η 22/01/2024 και ώρα 12:00.

Ως ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) ορίζεται η 22/05/2024 και ώρα 14:00.

Η πρόσκληση της Δράσης δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ του προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» (ΕΥΔ ΠΚΜ) http://www.pepkm.gr, του ΕΣΠΑ (https://www.espa.gr/) και του Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) (https://www.efepae.gr) και του αρμόδιου εταίρου του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepa-anem.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από τον εταίρο ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ του ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 2310-480000 (ώρες 9:00-13:30) και στο e-mail επικοινωνίας: info@e-kepa.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την πρόσκληση εδώ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr