NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Ώρα για Gap Year: Τόκιο, Λονδίνο… Αθήνα

Ώρα για Gap Year: Τόκιο, Λονδίνο… Αθήνα

Ίσως για τα ελληνικά δεδομένα να μην είναι κάτι συνηθισμένο, στη Δύση, ειδικά στις αγγλόφωνες χώρες, η πρακτική του gap year έχει γίνει αρκετά συνηθισμένη.

Η περίοδος εκείνη δηλαδή που επιθυμεί κανείς να κάνει ένα διάλειμμα (πρίν τον στρατό, μετά το σχολείο, πριν από ένα μεταπτυχιακό) και να δει νέα μέρη, παραστάσεις και κουλτούρες.

Δεν πρόκειται όμως απλά μια ευκαιρία για να είσαι τουρίστας... αλλά περισσότερο ταξιδιώτης! Δηλαδή: κανονική συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, εθελοντισμό, εργασία, γνωριμία νέα ήθη και έθιμα ενός τόπου.

Τα κριτήρια και οι καλύτεροι προορισμοί - η Αθήνα

Σε αυτό το πλαίσιο, ευνόητο είναι βασικά κριτήρια που διαμορφώνουν μια λίστα με τα πιο αγαπημένα μέρη για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει για το δικό του gap year να είναι σαν και αυτά:

  • Δείκτης ασφάλειας
  • Μέσο κόστος ημερήσιων δαπανών
  • Αριθμός προγραμμάτων εθελοντισμού
  • Αριθμός αξιοθέατων
  • Ποσοστό ανεργίας

Με τις παραπάνω μεταβλητές, τελευταία έρευνα της Compare the Market AU αποκάλυψε τους καλύτερους gap year προορισμούς στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το πόσο φθηνή είναι η διαμονή εκεί, τα διαθέσιμα προγράμματα εθελοντισμού, την ασφάλεια και τα διαθέσιμα αξιοθέατα.

Με την πλούσια ιστορία του, τον μεγάλο αριθμό αξιοθέατων και τα καταστήματα αιχμής, το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με βαθμολογία 3,19, με τη Ρώμη (3,04) και το Παρίσι (3,04) να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση.

london2024.jpg?mtime=20231222155646#asset:453561


Ειδικότερα, το Λονδίνο κατέχει την πρώτη θέση, καθώς είναι μια ζωντανή και κοσμοπολίτικη πόλη που έχει να προσφέρει κάτι σε όλους, από την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της μέχρι τις ατελείωτες επιλογές ψυχαγωγίας και αγορών. Ακολουθούν από κοντά η Ρώμη, το Παρίσι και η Πράγα, οι οποίες είναι πολιτιστικά ποικίλες πόλεις με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας.

Την ευρωπαϊκή πρώτη 10αδα συμπληρώνουν Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βουδαπέστη, Λισαβώνα και Κρακοβία.

Για την ιστορία, η Αθήνα κατατάσσεται στην 29η θέση από τις 34 πόλεις της λίστας με πάνω από 2 χιλιάδες αξιοθέατα αλλά με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας!

Στην κορυφή το Τόκιο

Σε συνέχεια των παραπάνω το Λονδίνο βρίσκεται στην 4η θέση των προτιμήσεων παγκοσμίως. Στην κορυφή συναντάμε το Τόκιο στην μακρινή Ιαπωνία: Πλούσια ιστορία, νόστιμο φαγητό και σύγχρονες αγορές για ψώνια η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας σχεδόν 13,500 αξιοθέατα. Η μέση ημερήσια δαπάνη μπορεί να είναι λίγο υψηλότερη αλλά η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι δεδομένη.

Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας συναντάμε το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και τρίτη την Σανγκάι της Κίνας.

GAP_YEAR.jpg?mtime=20231222155900#asset:453568


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr