NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς στην ανάπτυξη της Γεωργικής Παραγωγής στην Agrotica 2024

Τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς στην ανάπτυξη της Γεωργικής Παραγωγής στην Agrotica 2024

Η Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου Δρ Μαρία Παναγιώτου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο συνεργάτης της Υπουργού Σωκράτης Σωκράτου, επισκέφθηκαν το stand της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A και ενημερώθηκαν για τις εφαρμογές των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στα θερμοκήπια

Η Ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies-OET και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A παρουσιάζουν στο πλαίσιο της Agrotica 2024 στο Περίπτερο 2 Stand 35, το μοναδικό ενεργειακό αυτόνομο Θερμοκήπιο που παράγει και αποθηκεύει ενέργεια, βελτιώνει την παραγωγή και περιορίζει την χρήση του νερού και χρησιμοποιεί τριπλά την καλλιεργήσιμη γη.

Σε μία περίοδο που η εξοικονόμηση φυσικών πόρων, γης, ενέργειας και νερού αποτελούν την κυρίαρχη πρόκληση για τις καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο, τα εύκαμπτα, ημιδιαφανή, ανακυκλώσιμα και ελαφριά Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς , που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από την εταιρεία Organic Electronic Technologies – OET, δίνουν ουσιαστική λύση στις θερμοκηπιακές και ανοιχτές καλλιέργειες

Τα ημιδιαφανή Οργανικά Φωτοβολταϊκά (ΟΦΒ) 3ης γενιάς, είναι εύκαμπτα και πολύ ελαφριά, με βάρος μικρότερο από 500 γραμμάρια το τετραγωνικό μέτρο. Αυτές ακριβώς οι ιδιότητες των ΟΦΒ τα επιτρέπουν με ευκολία να ενσωματώνονται στην οροφή των Θερμοκηπίων και μπορούν να τοποθετηθούν με μικρό κόστος σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή, γεγονός που αποτελούν την ολιστική απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τους στόχους της μηδενικής εκπομπής αερίων το 2050, ενώ παράλληλα μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία.

Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα τεχνολογία που θεωρείται η πιο φιλική στο περιβάλλον και εντάσσεται στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας.

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών συνάντησε ο Πρόεδρος της εταιρείας Οrganic Electronic Technologies καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A Δρ Αστέριος Χατζηπαραδείσης στο πλαίσιο των επαφών τους στην Agrotica 2024. Ενόψει του νομοσχεδίου για τα Αγροβολταϊκά που προωθεί η Κυβέρνηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ένταξη της νέας πράσινης τεχνολογίας των φωτοβολταίκών 3ης γενιάς σε θερμοκήπια και ανοιχτές καλλιέργειες με κύριο στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων (ενέργειας, καλλιεργήσιμης γης και νερού) και την υιοθέτηση φιλικών στο περιβάλλον τεχνολογιών στην ανάπτυξη της Αγροτικής Παραγωγής. Στην αντιπροσωπεία που επισκεφθηκε το booth της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου HOPE-A συμμετείχε και Davide Gallarate υπεύθυνος του γραφείου διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης EIMA που θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια 6-10 Νοέμβριο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γεγονότα στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Γεωργίας.

Στη μικρογραφία του θερμοκηπίου και τις εφαρμογές της εταιρείας ΟΕΤ ξεναγήθηκε και ο καθηγητής Juris Purans από το Κέντρο Αριστείας για τα Οργανικά Ηλεκτρονικα της Λετονίας, Camart2.

Την ένταξη των αγροβολταικών με φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς στις αγροτικές καλλιέργειες, τόσο στα θερμοκήπια όσο και στις ανοιχτές καλλιέργειες και τα οφέλη που προκύπτουν καθώς εξασφαλίζουν ενέργεια, χρήση καλλιεργήσιμης γης και νερό, αλλά αποτελούν και την πιο φιλική στο περιβάλλον λύση, συζήτησαν με τον Ιωάννη Χανιωτάκη Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Πρόεδρος της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου HOPE-A καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και η γεωπόνος -νανοτεχνολόγος της εταιρίας ΟΕΤ Ευγενία Αθανασιάδου.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου HOPE-A καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και η γεωπόνος- νανοτεχνολόγος της εταιρείας Ευγενία Αθανασιάδου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο πλαίσιο της Agrotica 2024 οι Μανώλης, Μιχάλης και Ιωάννης Λεμπιδάκης από το ΔΣ της εταιρείας που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα με εξαγωγικό προσανατολισμό, συζήτησαν τρόπους συνεργασίας με την εταιρεία ΟΕΤ η οποία κατέχει την παγκόσμια πρωτοπορία στην παραγωγή των φωτοβολταικών 3ης γενιάς και των αγροβολταϊκών με τη νέα επαναστατική τεχνολογία. .

Το περίπτερο της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων HOPE-A, επισκέφθηκε και η επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr