NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στις 28-30 Μαΐου το 2nd CIVINET Forum: Μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε μαζί τις ζωές μας καλύτερες!

Στις 28-30 Μαΐου το 2nd CIVINET Forum: Μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε μαζί τις ζωές μας καλύτερες!

Το δεύτερο διεθνές συνέδριο του δικτύου CIVINET Greece-Cyprus είναι γεγονός, ενώνοντας για πρώτη φορά δυνάμεις με το φεστιβάλ Athens Jazz!

Θα λάβει χώρα στις 28-30 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα αποτελέσει ένα τριήμερο καινοτόμων δράσεων της διεθνούς κοινότητας του CIVITAS, όπου περίπου 500 πολιτικοί, επιστήμονες, μηχανικοί του δημόσιου τομέα, σπουδαστές, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και start-up, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτέχνες, αλλά και απλοί πολίτες θα συμμετέχουν σε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική ουδετερότητα.

Με ένα μότο εμπνευσμένο από το New European Bauhaus: «moving more sustainably, making our lives better together», το 2nd CIVINET Forum έρχεται να κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων της ομάδας του CIVINET:

  1. 1st CIVINET Forum το 2021 στoν OTE
  2. Mediterranean Mobility Forum το 2022 στον ΟΤΕ
  3. INCIRCLE Circular Tourism Weekend το 2022 στην Αίγινα
  4. 1st Outta Climate Festival το 2023 στον Άγιο Δημήτριο

Οι δράσεις του 2nd CIVINET Forum, με πυρήνα το μεγάλο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, το INNOVATHENS και τους περιβάλλοντες χώρους τους, θα περιλαμβάνουν:

  • παρουσιάσεις και συζητήσεις ειδικών για την βιώσιμη κινητικότητα
  • ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία στην Ευρώπη
  • επιτυχημένα παραδείγματα από πόλεις της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης,
  • καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα,
  • συμπεράσματα από έρευνες και δράσεις σε ελληνικά και ευρωπαϊκά νησιά,
  • μια ξεχωριστή ημερίδα για την βιωσιμότητα στον κλάδο του πολιτισμού

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια σειρά παράλληλων δράσεων προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν βιωματική εμπειρία των νέων εξελίξεων στην θεματική της βιώσιμης κινητικότητας και της αστικής αναζωογόνησης. Αυτές αφορούν παράλληλα εργαστήρια στον χώρο του INNOVATHENS, υπαίθρια έκθεση και δοκιμές καινοτόμων προϊόντων κινητικότητας στον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολης, θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη της Αθήνας, όπως επίσης ένα ζωντανό πείραμα / ανοιχτό εργαστήρι για το πως μπορούμε να αλλάξουμε έναν δρόμο γειτονιάς με λύσεις χαμηλού κόστους μέσα σε τρεις μόνο μέρες!

Το 2nd CIVINET Forum ενώνει αυτήν τη φορά τις δυνάμεις του με το Athens Jazz, μία σύμπραξη που εμπνέεται από την ταυτότητα του φεστιβάλ και του οργανισμού της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. To ετήσιο ραντεβού των φίλων της τζαζ θα πραγματοποιηθεί 27/5-2/6 (καθημερινά από τις 21.00 και μετά), όπου το κοινό του συνεδρίου θα μπορέσει να ζήσει μία αυθεντική, φεστιβαλική εμπειρία με πολλή μουσική και παράλληλες δράσεις όπως Meet Market, Street Food, και την έκθεση φωτογραφίας Metapolis.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (κάθε μέρα 9.00-17.00):

Ημέρα 1: Επιτυχημένες εφαρμογές βιώσιμης κινητικότητας από πόλεις της Ελλάδας και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Ημέρα 2: Η βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημέρα 3: Βιωσιμότητα και κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά και στον κλάδο του πολιτισμού

Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά παρέχονται ειδικά πακέτα υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις φόρμες εγγραφής για ομιλητές, χορηγούς και απλούς συμμετέχοντες: https://civinet.gr/nea/.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr