NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Νέο διαδραστικό εργαστήριο στο ΕΜΠ με τίτλο «Πράσινες Δεξιότητες: Διαμορφώνοντας το αύριο» στις 27/2

Νέο διαδραστικό εργαστήριο στο ΕΜΠ με τίτλο «Πράσινες Δεξιότητες: Διαμορφώνοντας το αύριο» στις 27/2

Τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, τα ενεργειακά ζητήματα και η διαχείριση των αποβλήτων, έχουν διαμορφώσει, ειδικά στην Ευρώπη, νέες τάσεις και κατευθύνσεις όπως η κυκλική οικονομία ή η βιώσιμη ανάπτυξη ευρύτερα.

Αποτέλεσμα είναι ο μηχανικός του αύριο να χρειάζεται να διαθέτει νέες, πράσινες δεξιότητες, ώστε να ηγηθεί στις απαιτήσεις που επιτάσσει η κοινωνία.

Η διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Πράσινες Δεξιότητες: Διαμορφώνοντας το αύριο» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρες 14:00 - 19:00 στις Αίθουσες Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, θα εστιάσει στις νέες απαιτήσεις για εργαλεία και πράσινες δεξιότητες στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με θεματικές ομιλίες και συζητήσεις για τις νέες επαγγελματικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και θα ολοκληρωθεί με ένα δίωρο διαδραστικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις μεθόδους Root Cause Analysis (RCA) και Life Cycle Analysis (LCA). Μεταξύ των θεματικών ομιλιών και του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα για καφέ και δικτύωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, ενώ οι θέσεις συμμετοχής στο διαδραστικό εργαστήριο είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για όποιο από τα δύο μέρη επιθυμούν.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τις φοιτητικές ομάδες envinow.gr και Mi.M.E.C. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του ΕΜΠ.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Agenda.jpg?mtime=20240212151618#asset:461031


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr