NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου

1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου

Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία διοργανώνει το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. στις 4 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Porto Palace) με την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ και την συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΒΕ. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της διαβαλκανικής εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για τα υφιστάμενα συστήματα και τις προοπτικές της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) στις χώρες των Βαλκανίων καθώς και η προώθηση συνεργασιών και κοινών δράσεων στην περιοχή. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών, κυβερνήσεων και ελεγκτικών Αρχών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας, εκπρόσωποι εργαζομένων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα της ΥΑΕ σε βαλκανικές χώρες.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι Luka Bratek (Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνούς Συνεργασίας στην Εταιρεία Μηχανικών Ασφάλειας Λιουμπλιάνα, Σλοβενία), Carmen Iliana Busneag, (MD, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ιατρός Εργασίας, επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της Εθνικής Ρουμανικής Τηλεόρασης), Μιχάλης Χάλαρης (Επίκουρος Καθηγητής – Υποστράτηγος Π.Σ. (ε.α), Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), Ιωάννης Μ. Δόκας (Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Ανδρέας Δ. Φλουρής (PhD, Διευθυντής, Εργαστήριο FAME, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Οττάβα και Associate Editor, Temperature, Greece), Nikola Kletnikov (Πρόεδρος, Pillar Association, Manager, DOOZYX, Β. Μακεδονία), Καθ. Dragan Mijakoski, (MD, MSc, PhD, Ειδικός στην Ιατρική της Εργασίας, Υποειδικός Πνευμονολογίας και Αλλεργιολογίας, Ινστιτούτο Υγείας της Εργασίας, Πανεπιστήμιο στα Σκόπια, Β. Μακεδονία), David Tomovic (BSc Τεχνικός Ασφαλείας, Serbian association for occupational safety and health, εμπειρογνώμονας υγείας και ασφάλειας στην εργασία, Συντονιστής ΕΥΑ στη φάση κατασκευής, Σερβία), Δρ Παναγιώτης Β. Τσακλής (Καθηγητής, Εργαστήριο Εμβιομηχανικής και Εργονομίας - @ErgoMechLab, ΣΕΦΑΑΔ ΤΕΦΑΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Dept of Molecular Medicine and Surgery, Karolinska Institute, Sweden, Διευθυντής ΠΜΣ "Εργονομία- Επαγγελματική Φυσιολογία και Υγεία της Εργασίας-Ποιότητα ζωής"), Δρ Αντώνης Ταργουτζίδης (Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Προγραμματισμού και Συντονισμού ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), Δρ Ανδρέας ΣτοΪμενίδης, (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία- EU-OSHA).

Το συνέδριο αναμένεται να καλύψει θέματα όπως τα κοινά ζητήματα και οι προκλήσεις στα υφιστάμενα συστήματα ΥΑΕ των βαλκανικών χωρών, να παρουσιάσει την γενικότερη κατάσταση και τις προοπτικές.

Πληροφορίες: www.elinyae-balkancongress.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr