NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κατασκευές & Real Estate
ανάγνωση

Έντονο το ισραηλινό ενδιαφέρον για το real estate στη Θεσσαλονίκη

Έντονο το ισραηλινό ενδιαφέρον για το real estate στη Θεσσαλονίκη

​Το Κέντρο, η περιοχή γύρω από το Λιμάνι και δυτικά και οι ανατολικές συνοικίες είναι πλέον τα hotspots της Αγοράς Ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, με ισχυρό παρών των Ισραηλινών επενδυτών, που, ορμώμενοι από τους ιστορικούς δεσμούς του εβραϊκού λαού με την πόλη, αλλά και τις πολύ θετικές επενδυτικές προοπτικές, κυριολεκτικά «σαρώνουν» τα διαθέσιμα ακίνητα, με projects για τη μετατροπή τους σε ξενοδοχειακές κλίνες και κατοικίες.

Δεδομένου ότι η κτηματαγορά της πόλης τρέχει ήδη με ρυθμούς αύξησης 10-12% το χρόνο και μέση πρόβλεψη για 6-7% μέσα στην επόμενη 10ετία, το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ ισχυρό.

Οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες που είναι υπό εξέλιξη εντοπίζονται κυρίως στο Κέντρο και τα Ανατολικά με τους ισραηλινούς επενδυτές να επικεντρώνουν στην τουριστική δυναμική της Θεσσαλονίκης

Ξεκινώντας από τη μετατροπή σε ξενοδοχείο της ημιτελούς πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Κατούνη από τον ισραηλινό όμιλο FATTAL, την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Olympic επί της οδού Εγνατίας σε τετράστερη ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και την αγορά κτηρίου στην περιοχή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, δυτικά, με στόχο τη μετατροπή του σε boutique hotel από άλλους ισραηλινούς επιχειρηματίες, η τουριστική υποδομή της Θεσσαλονίκης αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ωστόσο, οι ισραηλινές επενδύσεις δεν περιορίζονται μόνον στις ξενοδοχειακές κλίνες, αλλά επεκτείνονται, κυρίως, στην αγορά Κατοικίας: Αρκετοί όμιλοι ισραηλινών συμφερόντων έχουν επενδύσει και σε μεγάλα και εγκαταλελειμμένα κτίρια γραφείων ή βιοτεχνικά ακίνητα στο κέντρο της πόλης, τα οποία διαμορφώνονται σε μεσαία η μικρά διαμερίσματα, που την τελευταία διετία γίνονται ανάρπαστα από έλληνες και ξένους αγοραστές, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το πρόσωπο της πόλης

Η «Pro Greece» έχει ήδη ανακατασκευάσει εκατοντάδες τέτοια διαμερίσματα σε παλιούς εμπορικούς και βιοτεχνικούς χώρους την τελευταία πενταετία, με αποκορύφωμα το οικιστικό project «Infinity Park» - 300 διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα στην περιοχή της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης. Το οικόπεδο βρίσκεται απέναντι από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει το «Project 151» της «Calon Constructions» και ελλήνων επιχειρηματιών στην Α. Παπαναστασίου (ανατολικά, σε περιοχή όπου από την αρχή του 20ού αιώνα κατοικούσαν Εβραίοι) με σύγχρονες επιπλωμένες κατοικίες για μίσθωση σε νέους. Μια παλιά καπναποθήκη, στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Γλάδστωνος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πρώην καπναποθήκη των αδελφών Εμμανουήλ) έχει περάσει, επίσης, στην ιδιοκτησία της Tabac Ανάπτυξη Ακινήτων, εταιρείας του Ομίλου Calon και αναμένεται να μετατραπεί σε συγκρότημα serviced διαμερισμάτων για φοιτητές και νέους επαγγελματίες. Στην κυριότητα του ίδιου Ομίλου πέρασε πρόσφατα και κτήριο γραφείων στην περιοχή του ΦΙΞ στη Δυτική Είσοδο της πόλης.

Σε εξέλιξη είναι και η επένδυση της ισραηλινής αλυσίδας ξενοδοχείων «Brown Hotels» στην πρώην Καπναποθήκη Μιχαηλίδη (Δωδεκανήσου) και στο διατηρητέο κτήριο «Βιέννη» (Εγνατίας) για τη μετατροπή τους σε οικιστικούς χώρους, αλλά και η αγορά από ισραηλινό επιχειρηματία του πρώην ξενοδοχείου «Νεφέλη» στο Πανόραμα με σκοπό τη διαμόρφωση του σε πολυτελείς κατοικίες.

Σε ισραηλινή εταιρεία, την “Israel Crete Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, έχει κατακυρωθεί, επίσης πρόσφατα, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, μεγάλο πρώην βιοτεχνικό συγκρότημα (πρώην Καπνομάγαζο-Καπναποθήκες) στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης το οποίο περιλαμβάνει τρία πολυώροφα κτήρια και δύο ανεξάρτητα ισόγεια βοηθητικά κτήρια, συνολικής επιφάνειας περίπου 30 000 τμ.

Ισραηλινών συμφερόντων είναι και η εταιρεία Yamas Global που αγόρασε πρόσφατα πολυκατοικία στην Εγνατία κοντά στο σταθμό του υπό κατασκευή μετρό «Αγία Σοφία» και, όπως έγινε γνωστό, θα την μετατρέψει σε κατοικίες προς ενοικίαση. Η ίδια εταιρεία έχει προχωρήσει και σε αρκετές μετατροπές παλιών βιοτεχνικών-επαγγελματικών ακινήτων σε κατοικίες στο κέντρο και ανατολικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr