NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

Δ. Ραμαντζάς: Οι συνεχείς προσπάθειες στήριξης του franchise... και τα οφέλη των So Easy Education

Δ. Ραμαντζάς: Οι συνεχείς προσπάθειες στήριξης του franchise... και τα οφέλη των So Easy Education

Αποτελεί μια ιδιαιτέρως δημοφιλή επιλογή των Ελλήνων που θέλουν να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, έχοντας ως σύμμαχο εμπειρία και γνώσεις ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στον χώρο τους.

Ο λόγος για το franchise με το οποίο κανείς μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ενός franchisor ξεκινώντας τη δική του επιχείρηση, τόσο με την αρχική εκπαίδευση και υποστήριξη, όσο και με τη συνεχή καθοδήγηση της μητρικής εταιρείας.

Το epixeiro.gr συνομίλησε με τον κ. Δημήτρη Ραμαντζά, ο οποίος αναφέρθηκε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που καταγράφονται στον κλάδο. Επεσήμανε, ως εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος επιτροπής franchise του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) τα τεκταινόμενα γύρω από το ΕΣΠΑ και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ως συνιδρυτής των So Easy Education τα οφέλη που προσδίδει η εταιρεία σε κάποιον που θέλει να… «προχωρήσει στο επόμενο βήμα».

Πώς επηρεάζουν τον κλάδο οι οικονομικές συνθήκες (πληθωρισμός κ.α); Γιατί να επιλέξει σήμερα κανείς την μέθοδο αυτή για να επιχειρήσει;

Tα συστήματα franchise αποτελούσαν ανέκαθεν μια σημαντική επιλογή για επιχειρηματική δραστηριοποίηση, προσφέροντας μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Αυτό ενισχύεται σε μια εποχή, στην οποία κυριαρχούν τα μεγάλα brands στο καταναλωτικό κοινό. Όσο δυσκολεύουν οι οικονομικές συνθήκες, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη ενός νέου επιχειρηματία να μη νιώθει «μόνος» στον επαγγελματικό στίβο, αλλά να νιώθει την υποστήριξη και την ασφάλεια της μητρικής εταιρίας, να απολαμβάνει πρακτικά τα οφέλη των οικονομιών κλίμακας και να επωφελείται από το δυνατό marketing ενός αναγνωρισμένου brand.

Υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά; Απαιτούνται κίνητρα ή άλλα εργαλεία από την Πολιτεία για την ενίσχυση του κλάδου franchise;

Για πολλά χρόνια ο θεσμός του franchise ήταν αποκλεισμένος από το Ελληνικό κράτος σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.

Μετά από μεγάλο προσωπικό και θεσμικό αγώνα για να αποδείξουμε τα αυτονόητα και το άδικο της εξαίρεσης καταφέραμε τον Φεβρουάριο του 2023 να δημιουργηθεί από το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων ένα πλαίσιο οδηγιών για την δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που λειτουργούν βάση σύμβασης δικαιόχρησης (franchise) οδηγία 13151 10/2/2023.

Με αυτό το τρόπο έλαβε τέλος η άνιση μεταχείριση της δυνατότητας Ενίσχυσης και επέκτασης των επιχειρήσεων μας, μιας τακτικής που τόσα χρόνια έτρεφε τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη οδηγία, κατά το υπουργείο, αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και όχι τις υπό ίδρυση ή τις νεοφυείς. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε πάλι ώστε να αποδείξουμε ότι κ αυτή η εξαίρεση είναι παράλογη.

Πείτε μας για το δίκτυό σας, τα οφέλη και τις προοπτικές που έχει ένας franchisor των So Easy Education;

Είμαστε στην αγορά του franchise και της εκπαίδευσης περισσότερα από 30 έτη με συνεχείς διακρίσεις σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Οι νέοι συνεργάτες μας έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν όλη την τεχνογνωσία κι εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, να αποφύγουν λάθη και να πετύχουν άμεσα την δική τους επιτυχία μέσα από εδραιωμένα brands, τα οποία παραμένουν σύγχρονα λόγω του ανήσυχου πνεύματος που μας κρατάει σε εγρήγορση για καθετί καινούριο. Οι περισσότερες εταιρίες είναι έμπειρες αλλά συντηρητικές ή άπειρες αλλά μοντέρνες. Εμείς πετυχαίνουμε το «χρυσό συνδυασμό», εξασφαλίζοντας σε κάθε νέο συνεργάτη αναγνωρισιμότητα από την 1η ημέρα λειτουργίας της επιχείρησής του.

Έχουμε αναπτύξει αναλυτικό πρόγραμμα υποστήριξης των franchisees, βρισκόμαστε δίπλα τους από την έναρξη λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου μέχρι την καθημερινή του λειτουργία. Πιστεύουμε στην ολοκληρωμένη υποστήριξη και έχουμε την υποδομή να τους την προσφέρουμε. Μαζί μας κάθε νέος συνεργάτης, μπορεί να κατακτήσει όλη την τοπική του αγορά ιδρύοντας ένα πολυεκπαιδευτήριο καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών του μέσα από 3 εξειδικευμένα brands, επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο υπόσχεται πολλαπλές ροές εσόδων, πολύ γρήγορη απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης αλλά και υψηλές μηνιαίες απολαβές.

Αν θέλετε να σχολιάσετε κάτι άλλο:

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΕΕΑ κύριο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την ενεργή και ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της εξαίρεσης του franchise από το ΕΣΠΑ.

Το ΕΕΑ προασπίζεται καθημερινά τις ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του και έμπρακτα μεσολαβεί δίνοντας βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις. Αυτός είναι άλλωστε ο θεσμικός του ρόλος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr