NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΓΣΕΒΕΕ: Στόχος η δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας στους χώρους εργασίας

ΓΣΕΒΕΕ: Στόχος η δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία βρέθηκε στο επίκεντρο του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Εταίρων ΓΣΕΒΕΕ, ΣΒΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, την συνεργασία του Ινστιτούτου του ΣΒΕ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Συνέδριο, το οποίο απασχόλησαν θέματα όπως τα κοινά ζητήματα και οι προκλήσεις στα υφιστάμενα συστήματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας (ΥΑΕ) των Βαλκανικών χωρών, την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Βαργιάμης.

Ο κ. Βαργιάμης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικροί εργοδότες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι η έλλειψη πόρων που έχει ως συνέπεια την δυσκολία επένδυσης σε εξειδικευμένο εξοπλισμό, εκπαίδευση ή τεχνολογία για την βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Επισήμανε επίσης το πρόβλημα που δημιουργεί για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αδειοδότησης των βιοτεχνικών επαγγελμάτων, μέσω του οποίου μόνο ένας μικρός αριθμός αδειοδοτείται, με συνέπεια την ελλιπή εκπαίδευση και επιπλέον την δυσκολία ενσωμάτωσης των εργαζομένων με διαφορετική κουλτούρα, γλώσσα και εμπειρία.

Την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κυρία Ρένα Μπαρδάνη, ενώ παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Βασίλης Σπανάκης, η Πρόεδρος ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη, Εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr