NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πρωτοπόρος η Philosofish στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλη τη Μεσόγειο

Πρωτοπόρος η Philosofish στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλη τη Μεσόγειο

Η Philosofish αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στον κλάδο της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας, που επιλέγει τις ανανεώσιμες πηγές για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Ειδικότερα προχωρά στην τοποθέτηση πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών αθροιστικής ισχύος 849 kW στις εγκαταστάσεις των μονάδων της.

Πιστή στο όραμά της να φέρνει σε κάθε τραπέζι τα πιο φρέσκα προϊόντα, η Philosofish ακολουθεί μεθόδους ιχθυοκαλλιέργειας, που χαρακτηρίζονται από υψηλής ποιότητας αειφόρες πρακτικές με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υδάτων και τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος. Για αυτό, λαμβάνει σημαντικά μέτρα για τον περιορισμό του ενεργειακού της αποτυπώματος μέσω της επένδυσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην στρατηγική τοποθέτηση πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών σε βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του συσκευαστηρίου στη Ρόδο, του κέντρου μεταποίησης στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας (Aurora) και τους ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε Τάπιες (Φθιώτιδα), Λαγονήσι (Φθιώτιδα) και Γιάλτρα (Εύβοια). Η συνολική παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τους παραπάνω φωτοβολταϊκούς σταθμούς ανέρχεται, ετησίως, σε 1.188.600 kWh.

Η επένδυση αυτή επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό της Philosofish, η οποία στοχεύει στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγική της διαδικασία και τη συνεχή βελτίωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Η ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μονάδες παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά 740 τόνους ετησίως, οδηγώντας αθροιστικά σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Philosofish κατά 32% σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Στόχος της εταιρείας είναι η πρόσθετη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 462 τόνους ετησίως, με την περαιτέρω ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο τέλος του 2024 εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη συνολικά εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας θα αγγίξει το 34% έναντι του 20% που είναι σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr