NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Οι 5 καλύτερες παροχές των «πράσινων» ξενοδοχείων!

Οι 5 καλύτερες παροχές των «πράσινων» ξενοδοχείων!

Η κλιματική αλλαγή έχει πλέον μετονομαστεί σε κλιματική κρίση, δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης μας.

Παράλληλα με την επιδείνωση της κατάστασης, όμως, έχει αυξηθεί και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αναζητά επιλογές διαμονής που να συμβαδίζουν με τις οικολογικές του αξίες.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός ξενοδοχείων δίνει μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Τα «πράσινα» ξενοδοχεία προσφέρουν συνήθως ανέσεις ή παροχές που είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον.

Ποιες είναι αυτές οι παροχές, όμως; Θα τις δούμε αμέσως παρακάτω!

Συστήματα εξοικονόμησης νερού

Κάθε οικολογικό ξενοδοχείο που σέβεται τον εαυτό του υιοθετεί λύσεις εξοικονόμησης νερού.

Με την εγκατάσταση εξαρτημάτων με στόχο την εξοικονόμηση νερού, όπως ειδικές βρύσες, τηλέφωνα ντουζ, τουαλέτες κ.λπ., τα ξενοδοχεία αυτά μπορούν να μειώσουν δραστικά τη σπατάλη νερού, χωρίς, μάλιστα, να θυσιάζεται η άνεση των επισκεπτών.

Συστήματα συλλογής του βρόχινου νερού και ανακύκλωσης του «γκρίζου νερού» θα επιτρέψουν, ακόμα, την περαιτέρω ελαχιστοποίηση της σπατάλης και δυνητικά θα συμβάλουν στον μακροπρόθεσμο στόχο της διατήρησης πολύτιμων πόρων.

Προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης

Μια από τις κορυφαίες παροχές ή ανέσεις ενός οικολογικού ξενοδοχείου είναι η ενθάρρυνση των επισκεπτών του να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Μπορεί, για παράδειγμα, το ξενοδοχείο να προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων, υπηρεσία μαζικής μεταφοράς με λεωφορείο (σε κοντινά αξιοθέατα ή σε στάσεις δημόσιας συγκοινωνίας) ή και να διαθέτει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προωθώντας έμπρακτα περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μεταφοράς και μετακίνησης.

Απώτερος στόχος; Μα, φυσικά, η μείωση των επιβλαβών εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί η τεράστια εξάρτηση που έχουμε από οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Βιοδιασπώμενα είδη υγιεινής

Τα βιοδιασπώμενα είδη υγιεινής αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της φιλικής προς το περιβάλλον φιλοξενίας.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά προϊόντα που είναι φορτωμένα με σκληρές χημικές ουσίες (ή που έχουν δοκιμαστεί πάνω σε ζώα), αυτά τα είδη υγιεινής είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά που αποσυντίθενται εύκολα στο περιβάλλον.

Από το σαμπουάν και το conditioner μέχρι το σαπούνι και τη λοσιόν σώματος, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας που είναι ήπια τόσο για το δέρμα τους όσο και για τον πλανήτη.

Μενού βιώσιμης διατροφής

Οι γευστικές σας εμπειρίες αναβαθμίζονται στα «πράσινα» ξενοδοχεία μέσω της παροχής μενού βιώσιμης διατροφής.

Η ενσωμάτωση στους καταλόγους τοπικών, βιολογικών συστατικών ή τροφών, τα ξενοδοχεία ελαχιστοποιούν το αποτύπωμα στηρίζοντας ταυτόχρονα τους τοπικούς αγρότες και παραγωγούς.

Οι πρωτοβουλίες μείωσης αποβλήτων, όπως τα προγράμματα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφών και υπολειμμάτων.

Ενεργειακά αποδοτικές πηγές φωτός

Η τελευταία παροχή της λίστας μας που συνήθως προσφέρουν τα οικολογικά ξενοδοχεία είναι η χρήση ενεργειακά αποδοτικών πηγών φωτός για εξοικονόμηση ενέργειας.

Για παράδειγμα, οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους κλασικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, ενώ ταυτόχρονα διαρκούν και πολύ περισσότερο.

Αυτό θα μειώσει τα ποσά ενέργειας που θα σπαταληθούν, ενώ θα μειώσει σημαντικά και τη συχνότητα αντικατάστασης των λαμπτήρων.

Επιπλέον, η εγκατάσταση και χρήση χρονοδιακοπτών και αισθητήρων κίνησης θα συμβάλει στην αυτόματη ρύθμιση των επιπέδων φωτισμού, κάτι που βοηθά ακόμα περισσότερο στην εξοικονόμηση ενέργειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr