NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

TAKA + PARTNERS: Ολοκληρώθηκε το "Olive Diaries | Maison Elea" στην Ιερισσό της Χαλκιδικής

TAKA + PARTNERS: Ολοκληρώθηκε το "Olive Diaries | Maison Elea" στην Ιερισσό της Χαλκιδικής

Το γραφείο TAKA + PARTNERS πρόσφατα ολοκλήρωσε έργο "Olive Diaries | Maison Elea" στην Ιερισσό στη χερσόνησο του Άθω στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για κατάλυμα διακοπών συνολικού εμβαδού περίπου 520 m2. Τα δύο οικόπεδα, στα οποία αναπτύσσεται η επέμβαση, καλύπτονται από πλούσια ελαιόδεντρα, χαρακτηριστικό με κυρίαρχο ρόλο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ο χειρισμός των οικοπέδων πραγματοποιείται με το διαχωρισμό τους σε τέσσερις ενότητες. Η γενική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σχεδιάζεται, ώστε να επιτρέπεται η διαμπερής κυκλοφορία στα οικόπεδα και η ανεμπόδιστη κίνηση ΑΜΕΑ.

Η κάθε ενότητα εισάγει τον επισκέπτη σε ένα διαφορετικό τοπίο και αποτελεί μια αφήγηση που προσομοιάζει με κεφάλαιο ενός ημερολογίου. Η κτιριακή ενότητα αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή διαμερίσματα σε επίπεδα υπογείου, ισογείου και ορόφου με πατάρια. Για την αρχιτεκτονική σύνθεση του κτιρίου ελήφθησαν υπόψη οι ειδικές διατάξεις που αφορούν στην περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η τοπική αρχιτεκτονική, η μορφολογία του εδάφους και ο προσανατολισμός. Εισάγονται στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, όπως η τετράρικτη στέγη με ξύλινο φορέα, η συμμετρία των ανοιγμάτων στην όψη, τα «δίδυμα παράθυρα», οι εξώστες μικρού πλάτους κ.ά. Τα παραδοσιακά στοιχεία ερμηνεύονται και αποδίδονται υπό το πρίσμα της σύγχρονης ζωής και τεχνολογίας. Ομοίως και σε ότι αφορά στην εσωτερική αρχιτεκτονική, αντιμετωπίζεται ως μια σύγχρονη ενότητα κατοικιών με έντονο το στοιχείο της οικειότητας και της έννοιας της «κατοικίας»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr