NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Γιάννης Ασλάνης: Ο επιχειρηματίας που επέστρεψε από την κόλαση και βρήκε το μονοπάτι του!

Γιάννης Ασλάνης: Ο επιχειρηματίας που επέστρεψε από την κόλαση και βρήκε το μονοπάτι του!

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί μερικοί από εμάς πρέπει να περάσουμε από τόσα πολλά μέχρι να βρούμε το μονοπάτι μας...την στιγμή που υπάρχουν κάποιοι που γεννιούνται απευθείας στο σωστό μονοπάτι!

Οπότε, ποιος είναι ο πραγματικά τυχερός; Οι άνθρωποι που πέφτουν και ξανασηκώνονται ή αυτοί που έχουν ευκολότερη ζωή; Ο Γιάννης Ασλάνης λοιπόν, έχει περάσει από πάρα πολλά για να φτάσει εκεί...ο Γιάννης είναι μαχητής και δεν τα παρατάει όσα εμπόδια και αν βρεθούν μπροστά του! Η μεγαλύτερή του ικανότητα είναι πως γνωρίζει το πότε πρέπει να τελειώσει κάτι και να κάνει νέα αρχή, καθώς θέλει μεγάλο θάρρος και ''κότσια'' για να παραδεχθείς πως κάτι δεν πάει καλά και να κλείσεις ένα κεφάλαιο στη ζωή σου!

Ο Γιάννης Ασλάνης όταν τελείωσε στην ηλικία των 20 τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος ασχολήθηκε με την οικογενειακή του επιχείρηση στο πλευρό του πατέρα του...πιστεύοντας πως ήταν ο ασφαλέστερος, ευκολότερος και πιο σίγουρος δρόμος για μια καλή ζωή! Αλλά δεν είχε την παραμικρή ιδέα τότε πως όλα αυτά ήταν πολύ μακριά από την αλήθεια! Λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψαν πως ο πατέρας του διαγνώστηκε από μία σπάνια αλλά θανάσιμη μορφή καρκίνου και επομένως ανέλαβε εξ'ολοκλήρου την επιχείρηση κουβαλώντας ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του. Ο Γιάννης διαχειρίστηκε με επιτυχία το μαγαζί και μάλιστα άνοιξε και δεύτερο αλλά εξαιτίας της υποτροπής στην υγεία του πατέρα του έκλεισε το ένα από αυτά. Σαν να μην έφτανε η ενασχόληση με την αρρώστια του πατέρα του ήρθε αντιμέτωπος και με την οικονομική κρίση που άρχισε να εμφανίζεται στην ελληνική αγορά. Λίγα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του έχασε την μάχη και ο Γιάννης ένιωσε βαθιά πληγωμένος και στερημένος κάθε ελπίδας. Αλλά ο Γιάννης ήταν και είναι μαχητής και προσπάθησε να αναζητήσει μια ζήτηση στην αγορά όσον αφορά τις μηχανές του καφέ καθώς ήταν κάτι που γνώριζε καλά. Έτσι, σχεδίασε μια ''πατέντα'' για τις μηχανές του κρύου και ζεστού καφέ και προσπάθησε να την πουλήσει και να δημιουργήσει επιχείρηση βασιζόμενος σε αυτήν την ιδέα! Αλλά όπως ανέφερα στην αρχή της ιστορίας, μερικοί άνθρωποι πρέπει να περάσουν από την ''κόλαση'' για να επιβιώσουν και να βγουν ως νικητές, και έτσι αποφάσισε πως δεν είχε μέλλον αυτό και προχώρησε σε κάτι καινούριο.

Ο Γιάννης Ασλάνης εργάστηκε σε αρκετές δουλειές ως σύμβουλος και ''στρατηγός'' αλλά μόνο και  μόνο για να συνειδητοποιήσει πως δεν προορίζονταν για αυτόν οι δουλειές αυτές...Ώσπου το 2015 βρήκε μια ζήτηση στην αγορά, την εξαγωγή ελαιόλαδου! Δίχως να γνωρίζει κάτι για την αγορά αυτήν, σχεδίασε μια πλατφόρμα για όσους βρίσκονταν εκτός Ελλάδας, στην οποία θα μπορούσαν να διαλέξουν το δικό τους μπουκάλι, λογότυπο και συσκευασία καθώς και το είδος του ελαιόλαδου και να το περιμένουν στην εξώπορτά τους! Σε μόλις 45 ημέρες πούλησε 180 τόνους ελαιόλαδου!!! Σύντομα συνειδητοποίησε πως οι εξαγωγές είναι το κλειδί για τα ελληνικά προϊόντα καθώς υπήρχε για αυτά η κατάλληλη αγορά.

Έτσι σήμερα, μαζί με μια ομάδα ειδικών έχουν ξεχωριστή και εξαιρετικά χρήσιμη πλατφόρμα για εξαγωγές ονόματι, Exports Manager. Μια πλατφόρμα η οποία προσφέρει στους εξαγωγείς επώαση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Επίσης, προσφέρει διαδικτυακά εργαλεία για να τους βοηθήσει να πουλάνε φρέσκο, συσκευασμένο φαγητό, ποτά και αγροτικά προϊόντα. Αλλά επίσης, υπηρεσίες προώθησης φορτίων και ασφάλισης αγαθών, συναλλαγές εξαγωγέων και αυτοματοποιημένα συστήματα πληρωμών, όλα διαμέσου της αγοράς τους.

Σας γράφω μονάχα την μισή του ιστορία καθώς ολόκληρη είναι αδύνατον να χωρέσει σε μία μονάχα σελίδα! Ο Γιάννης Ασλάνης έχει πράγματι τα έντερα, την υπομονή και είναι ένας απίστευτα επίμονος επιχειρηματίας! Έχει ένα στρατηγικό και συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, που σημαίνει πως σχεδιάζει τα πάντα έως την τελευταία λεπτομέρεια! Δεν σπαταλάει καθόλου τον χρόνο στην επιδίωξη των στόχων και ονείρων του! Θα σας συνιστούσα να τον γνωρίσετε και να εμπνευστείτε από την θέληση και το πάθος του να πετύχει...

Πηγή: crikos.com

Μετάφραση: Στάθης Κετιτζιάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr