NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Τουρισμός
ανάγνωση

Κορυφαίος προορισμός για την Ευρώπη η Ελλάδα - τι ειπώθηκε στο Βερολίνο

Κορυφαίος προορισμός για την Ευρώπη η Ελλάδα - τι ειπώθηκε στο Βερολίνο

Ως νούμερο ένα τουριστικός προορισμός της Ευρώπης αναδείχθηκε για το 2024 η Ελλάδα, συμμετέχοντας με περισσότερους από 170 εκθέτες στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin, που διοργανώθηκε στις 05.-07.03.2024 στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, η πολυπληθής ελληνική συμμετοχή κέρδισε τα 31α Βραβεία Παγκόσμιων Ταξιδιών που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ΙΤΒ 2024, η οποία διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η ελληνική αποστολή ήταν πολυδιάστατη, καθότι στην έκθεση έλαβαν μέρος εκθέτες από όλους τους επιμέρους τομείς του τουρισμού, σε οργανωμένα περίπτερα, όπως και με μεμονωμένες συμμετοχές.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία των τελευταίων ετών, φιλοξενώντας 85 συνεκθέτες στο περίπτερο “Visit Greece”, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων ελληνικών περιφερειών, δήμων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators και καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η φετινή διοργάνωση της ITB Berlin ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά τον ρόλο της ως η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δικτύωση στον κλάδο του τουρισμού. Η έκθεση συγκέντρωσε συνολικά 5.500 εκθέτες από 170 χώρες, καταλαμβάνοντας 150.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε αύξηση, φτάνοντας σχεδόν τους 100.000 επισκέπτες.

Τα πιο σημαντικά θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε η φετινή διοργάνωση ήταν η αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και η κλιματική δικαιοσύνη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο ITB Berlin Convention πραγματοποιήθηκε και φέτος παράλληλα με την ITB Berlin 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, με τίτλο “Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together”. Συνολικά 17 θεματικές ενότητες και κορυφαίοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό χώρο, εξέτασαν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος.

Η επόμενη B2B διοργάνωση της ITB Berlin θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 24.000 εμπορικοί επισκέπτες.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr