NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Σ. Καφούνης: Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου, αλλά πρέπει να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Σ. Καφούνης: Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου, αλλά πρέπει να  συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει «να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους».​

Αναλυτικά ο κ. Καφούνης δήλωσε:

«Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση η οποία βελτιώνει το οικογενειακό εισόδημα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Άλλωστε, μόνον έτσι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία αύξηση της υποτονικής κίνησης, που έχει καταγραφεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα.

Όμως, επειδή δεν γίνεται κοινωνική πολιτική στις πλάτες της επιχειρηματικότητας, αναμένουμε η απόφαση αυτή που υπερβαίνει τις προτάσεις μας, να συνδυαστεί τουλάχιστον με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πλήξουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δυστυχώς θα αναγκαστούμε, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να πάρουμε πίσω την αύξηση με πολλαπλάσιο κόστος ή στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουμε να προχωρήσουμε όπως επιθυμούμε και το επόμενο έτος, σε μία περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μισθών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr