NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Τρίπολη εξελίσσεται σε ισχυρό κόμβο εγχώριας παραγωγής φαρμάκων - Επενδύσεις από 3 εταιρείες

Η Τρίπολη εξελίσσεται σε ισχυρό κόμβο εγχώριας παραγωγής φαρμάκων - Επενδύσεις από 3 εταιρείες

”Επενδύσεις, έρευνα και καινοτομία”, ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε στην Τρίπολη η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η γενική γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βίκυ Λοίζου, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δημήτρης Πτωχός (περιφερειάρχης Πελοποννήσου), οι δήμαρχοι της Αρκαδίας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας, πρώην Αν, Υπ. Υγείας), πρόεδροι και εκπρόσωποι θεσμικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, η διοίκηση της Ένωσης των Φαρμακοβιομηχανιών, τα ανώτερα στελέχη των τριών (DEMO, όμιλος Elpen, ) εταιριών που επενδύουν στην Τρίπολη, αλλά και επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

"Αναδεικνύεται με την σημερινή εκδήλωση, η μεγάλη προστιθέμενη αξία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μία βιομηχανική περιοχή, μία πόλη, ένας νομός, αναζωογονούνται από τις μεγάλες επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Δημιουργούμε σε όλη τη χώρα, χιλιάδες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και καλύπτουμε εκατομμύρια Έλληνες με εγχώρια παραγόμενα φάρμακα. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών, θα αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις σε πολλά βασικά φάρμακα. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική σε πολλούς νέους. Αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το κέντρο παραγωγής φαρμάκων για όλη την Ευρώπη", είπε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN).

Ο Δημήτρης Δέμος (αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, DEMO), στην ομιλία του, προχώρησε σε μία παρουσίαση αναφορικά με τη συνεισφορά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην έρευνα και στην καινοτομία, λέγοντας τα εξής: ” Μέσα απ’ την καινοτομία προάγονται νέες θεραπευτικές λύσεις. Η εξάπλωση, όμως, των λύσεων αυτών, σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά σε χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, που ολοένα και ακριβαίνουν, έρχεται μέσα από τη βιομηχανία γενοσήμων, η οποία δεν εξασφαλίζει απλώς προσιτό φάρμακο σε μεγάλο μέρος του κόσμου μετά τη λήξη του καθεστώτος προστασίας, αλλά μέσα από ενέργειες, οριακής καινοτομίας, βελτιώνει το αρχικό προιόν, ώστε να δημιουργήσει ευκολία στη χρήση και αύξηση της συμμόρφωσης του ασθενή”.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην εκδήλωση, έγινε αναφορά (Φαίη Κοσμοπούλου, γενική διευθύντρια ΠΕΦ), στις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου που υλοποιούνται για την περίοδο 202 – 2026.

Πρόκειται για 10 νέα εργοστάσια, 22 νέες μονάδες παραγωγής και 14 νέες ερευνητικές δομές.

Επίσκεψη στα εργοτάξια των μεγάλων επενδύσεων των εταιρειών – μελών, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, στην Τρίπολη, πραγματοποίησε ο Υπουργός της Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μαζί του, όπως αναφέρει η ΕΡΤ ήταν και η γενική γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου.

Ο Υπουργός, ξεναγήθηκε σε όλες τις νέες, μεγάλες κτιριακές κατασκευές των εταιρειών, στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.

Οι σημαντικές αυτές επενδύσεις, δίνουν μία νέα ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που έχει για τα καλά πλέον, περάσει σε άλλη εποχή.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το επενδυτικό πρόγραμμα των τριών – μέχρι σήμερα – εταιρειών που επέλεξαν την Τρίπολη και για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για το φάρμακο, για τις ελληνικές βιομηχανίες, για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Οι επενδύσεις στη χώρα μας, απ΄ τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, θα ανέλθουν στο 1,5 δισ. ευρώ, με το νέο κύκλο της προκήρυξης, για τα έτη 2024 – 2025, κάτι που θα αυξήσει το στίγμα του κλάδου, κατά 35 %.’

Συνάμα, θα δημιουργηθούν 5.500 νέες θέσεις εργασίας.

“Η αρχιτεκτονική μελέτη – πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη, έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης. Θα ακολουθήσει διαβούλευση και αμέσως μετά, αναζήτηση χρηματοδότησης, μέσω χρηματοδοτικού εργαλείου. Η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας, επιδέχεται τροποποίηση“.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μιλώντας στον επίσημο λογαριασμό του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε συνάντηση που είχε με τους φίλους του.

Συνεχίζοντας για τα έργα, είπε τα εξής: Όλα τα έργα εξελίσσονται. Η πλατεία στην Κερασίτσα Τεγέας είναι έτοιμη. Η κεντρική πλατεία της Τρίπολης, σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Η πλατεία Μπασιάκου θα είναι έτοιμη το Πάσχα και στην εορτή του Αγίου Ραφαήλ. Η πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά από έναν και κάτι χρόνο. Το μεγάλο έργο του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο, βγαίνει στον … αέρα αυτές τις ημέρες η δημοπρασία. Σχεδιάζουμε πέντε, νέες παιδικές χαρές. Υπήρξε μία καθυστέρηση στα έργα, αφού έπρεπε αυτά που έχουν εργολαβίες, να περάσουν οι χρηματοδοτήσεις του παλαιού ΕΣΠΑ, στο νέο ΕΣΠΑ“.

Μιλώντας για την επισκεψιμότητα, ο δήμαρχος, δήλωσε, ότι, οι εκδηλώσεις που γίνονται, σχεδόν κάθε ημέρα, στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Γνωστοποίησε, την τέλεση ενός συνεδρίου στην Τρίπολη για εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ενώ, αποκάλυψε, ότι, ο εορτασμός του Πάσχα, βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ ο Κώστας Τζιούμης, τόνισε, ότι ο δήμος, θα μετέχει με περίπτερο στην έκθεση Πελοπόννησος Expo των Επιμελητηρίων, ενώ, στάθηκε και στο πρόβλημα με τις καταστροφές του οδοστρώματος.

Υποστήριξε, ότι τα έργα του φυσικού αερίου έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους δρόμους και ότι, ο δήμος, θα κάνει μεγάλη παρέμβαση, μόνο όταν τελειώσουν τα έργα (τέλη του 2024).

Υπενθύμισε, ότι, υπάρχει ανοιχτή εργολαβία για κάποιες ασφαλτοστρώσεις, ωστόσο, η μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της ασφάλτου, θα πραγματοποιηθεί, όταν τελειώσει το έργο του φυσικού αερίου.

Ο Κώστας Τζιούμης, αναφέρθηκε στις πρόνοιες και στις χρηματοδοτικές δυνατότητες που δίνει στο δήμο της Τρίπολης, το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Όπως γνωστοποίησε, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην κοινωνική υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μέσω νέων χρηματοδοτήσεων πάνω στην κοινωνική πολιτική και στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη.

Τέλος, ο δήμαρχος, μίλησε και για τις μεγάλες κτιριακές επενδύσεις των ελληνικών εταιρειών φαρμάκου στην ΒΙΠΕ της Τρίπολης. ”Έχουμε 3 μεγάλες εταιρείες που επενδύουν εδώ. Είναι η DEMO, η ELPEN, η FARAN, ενώ υπάρχουν και άλλες που ενδιαφέρονται. Μιλάμε για πάνω από 1000 νέες, άμεσες, θέσεις εργασίας και για άλλες 3.000 με 4.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Η Τρίπολη θα γίνει ένα οικοσύστημα παραγωγής, έρευνας και εξαγωγής, εγχώριων γενόσημων φαρμάκων. Η Τρίπολη, σε λίγα χρόνια, θα αλλάξει ριζικά όψη. Ας φανούμε όλοι φιλικοί προς τους επενδυτές και προς τους εργαζόμενους. Ας τους υποστηρίξουμε, ας τους κάνουμε να αισθανθούν άνετα. Πρόκειται για ότι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη μας. Είναι το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων, πολλών δεκαετιών. Έχουμε την υποχρέωση να ετοιμάσουμε την Τρίπολη. Έχουμε την υποχρέωση για καλύτερα σχολεία, για καλύτερες παροχές. Πρέπει να κοιτάξουμε και την επέκταση της ΒΙΠΕ “

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr