NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

5 τάσεις σήμερα για όποιον ενδιαφέρεται για franchise

5 τάσεις σήμερα για όποιον ενδιαφέρεται για franchise

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιχειρηματιών και επενδυτών είναι οι αλλαγές και οι αναδυόμενες τάσεις που λαμβάνουν χώρα σε μια αγορά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για trends και νέες προοπτικές που συνδέονται με την ευκαιρία απόκτησης καταστήματος - επιχείρησης μέσω franchise.

Τι επικρατεί σήμερα στην αγορά; Ποια χαρακτηριστικά και ποιες νέες τάσεις μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη μιας επιχείρησης franchise; Δηλαδή σε ποιους τομείς επίσης θα μπορούσε να στραφεί ένας εν δυνάμει franchisee.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά δεδομένα από δημοσίευμα του medium.com γύρω από ευκαιρίες και τάσεις στο franchise το 2024.

Τεχνολογία και καινοτομία

Οι αλυσίδες franchise που έχουν στο επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότερο.

Η ζήτηση μάλιστα για επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και άλλες τεχνολογίες αιχμής αυξάνεται αισθητά: Είτε πρόκειται για λύσεις έξυπνου σπιτιού είτε για εικονικές εμπειρίες, οι εταιρείες franchise που αγκαλιάζουν την καινοτομία θέτουν τις βάσεις για επιτυχία.

Υγεία και ευεξία

Ένας άλλος κλάδος που αναδεικνύει το medium.com στο δημοσίευμα του είναι αυτός της υγείας & ευεξίας, καθώς οι καταναλωτές δίνουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό. Υπό αυτό το πρίσμα, αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον για αλυσίδες γυμναστηρίων, υπηρεσίες εστίασης με θρεπτικά - βιολογικά (υγιεινά γεύματα), ολιστικές υπηρεσίες ευεξίας κλπ.

Αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη

Κορυφαία προτεραιότητα (πρέπει) να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη στην επιχειρηματικότητα και στις αλυσίδες franchise όσο μεγάλες και αν είναι οι τρέχουσες προκλήσεις (πληθωρισμός, γεωπολιτικές αναταράξεις κλπ). Τα franchise που δίνουν έμφαση σε αυτό κερδίζουν έδαφος αναμφίβολα, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Από τα φιλικά προς το περιβάλλον καταστήματα προϊόντων έως τις βιώσιμες επιλογές τροφίμων, οι καταναλωτές έλκονται από επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες τους. Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη ενώ ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών θα πρέπει να εξερευνήσουν αυτούς τους franchisors που επί της ουσίας δίνουν έμφαση σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Λύσεις απομακρυσμένης εργασίας (Remote Working)

Δεν ήταν απλά μια θρυαλλίδα εξελίξεων απόρροια του COVID-19. H στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει ζήτηση για franchises που καλύπτουν τις ανάγκες των απομακρυσμένων εργαζομένων.

Η ζήτηση για χώρους συνεργασίας, εργαλεία (διαδικτυακής, εικονικής) συνεργασίας, υπηρεσίες οργάνωσης γραφείου στο σπίτι σημειώνουν αύξηση, όπως σημειώνεται. Οι επιχειρηματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν το εξελισσόμενο εργασιακό τοπίο θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιχειρήσεων που παρέχουν λύσεις για το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.

Εξατομικευμένες - εξειδικευμένες υπηρεσίες

Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο εξατομικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες που καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους: Personal γυμναστική, tailor made consulting (συμβουλευτική), διακόσμηση σπιτιού και άλλες προσωποποιημένες υπηρεσίες που αναμφίβολα αντικατοπτρίζουν μια νέα ή ειδική αγορά (niche market) έχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr