NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

RGC 2024 - Ο ρόλος της καινοτομίας στην προώθηση της βιωσιμότητας στην περιφερειακή ανάπτυξη

RGC 2024 - Ο ρόλος της καινοτομίας στην προώθηση της βιωσιμότητας στην περιφερειακή ανάπτυξη

Στον σύγχρονο κόσμο, η βιωσιμότητα έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κύριους πυλώνες για την ανάπτυξη των περιφερειών.

Παρά την αυξανόμενη επίγνωση για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, η πρόκληση της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινότητα και τις οικονομικές δραστηριότητες παραμένει. Σε αυτό το πλαίσιο, η καινοτομία παρουσιάζεται ως η δύναμη που μπορεί να μετασχηματίσει την περιφερειακή ανάπτυξη, ενσωματώνοντας βιώσιμες λύσεις σε όλες τις διαστάσεις της.

Η τεχνολογική καινοτομία, ιδιαίτερα, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, την εξοικονόμηση πόρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Από την ενεργειακή απόδοση στα κτίρια μέχρι την ανάπτυξη καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και από τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων μέχρι την έξυπνη γεωργία, οι δυνατότητες για καινοτομία είναι αμέτρητες.

Το Συνέδριο "Integrating Sustainability & Innovation: New Dimensions in Regional Development" επιδιώκει να αναδείξει πώς οι κοινότητες και οι περιφέρειες μπορούν να αξιοποιήσουν την καινοτομία για να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην περιφερειακή ανάπτυξη, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που όχι μόνο είναι πιο βιώσιμο αλλά και πιο δυναμικό και ανθεκτικό στις προκλήσεις που μας περιμένουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εδώ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr