NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέες ουσιαστικές ρυθμίσεις οφειλών ζητά άμεσα ο κόσμος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέες ουσιαστικές ρυθμίσεις οφειλών ζητά άμεσα ο κόσμος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιστολή για νέες ρυθμίσεις σε εφορία και ΕΦΚΑ απέστειλε ο Πρόεδρος ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας τόσο στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όσο και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος ΒΕΠ, με επιστολή προς τα δυο αρμόδιά Υπουργεία, τονίζει ότι οι άκρως παράλογες και πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν προϋποθέσεις ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα πρέπει να λάβουν τέλος και ζητά άμεσα νέο πλαίσιο προσωποποιημένων βιώσιμων ρυθμίσεων σε εφορία και ΕΦΚΑ με διαγραφές χρεών.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης - Ντόζας επεσήμανε: «Σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν στην επιχειρηματικότητα δεν γίνεται να αγνοούμε προβλήματα ετών και άπλα να κοιτάμε μπροστά.

Εφόσον το κράτος αλλάζει πρέπει πρώτα να νοικοκυρέψει το ίδιο το σπίτι του, τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που στα δύσκολα χρόνια στήριξαν την ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να απαιτούμε απλά να προσαρμοστούν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον όταν δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουν χρέη που προέρχονται από την οικονομική και υγειονομική κρίση.

Όλα δείχνουν ότι επιτέλους στην Ελλάδα μας καλλιεργείται νέα επιχειρηματική κουλτούρα, μπαίνουν όλες οι προϋποθέσεις και όλα τα εργαλεία όμως με τις υπάρχουσες εταιρείες τι κάνουμε ; Και αν όλες αυτές οι επιχειρήσεις βάλουν λουκέτο σε τι διευκολύνει φορολογικά και ασφαλιστικά το κράτος ; Χιλιάδες έσοδα χαμένα και χιλιάδες επιχειρηματίες και προσωπικό αυτών στην ανεργία. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το θέλει κανείς .

Θα πρέπει άμεσα μαζί με τους νέους μηχανισμούς που δημιουργούνται να έρθει πλαίσιο προσωποποιημένων βιώσιμων ρυθμίσεων σε εφορία και ΕΦΚΑ με διαγραφές χρεών και με εισοδηματικά κριτήρια . Παράλληλα επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός .

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος άμεσες λύσεις πρέπει να δώσουν στην αγορά ανάσα και όλοι μαζί να στηρίξουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία ανάκαμψη».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr