NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Πώς θα εκπαιδευτείτε στο MindSonar, ένα καινοτόμο ψυχολογικό/συμπεριφορικό εργαλείο

Πώς θα εκπαιδευτείτε στο MindSonar, ένα καινοτόμο ψυχολογικό/συμπεριφορικό εργαλείο

​Το MindSonar είναι ένα καινοτόμο ψυχολογικό/συμπεριφορικό εργαλείο που εμβαθύνει στην κατανόηση των νοοτροπιών με τη μέτρηση των στυλ σκέψης και των τύπων αξιών, καθιστώντας το πολύτιμο εργαλείο για διάφορους επαγγελματίες, Training Consultants, Coaches για Executive Coaching or Life coaching, HR Professionals, Organizational Developers.

Διαφέρει αρκετά από τα παραδοσιακά τεστ προσωπικότητας, όπως το MBTI ή το DISK, το MindSonar ξεχωρίζει λόγω της πλαισιωμένης φύσης του. Αντί να ορίζει ποιος είναι ένα άτομο με μια ευρεία έννοια, εντοπίζει τον τρόπο με τον οποίο αυτό το άτομο σκέφτεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αγκαλιάζοντας την έννοια ότι οι διαδικασίες σκέψης ενός ατόμου μπορούν να διαφέρουν σε διαφορετικά πλαίσια. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει μια διαφοροποιημένη κατανόηση της νοοτροπίας ενός ατόμου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την προσαρμογή των στρατηγικών επικοινωνίας, τη διευκόλυνση της αλλαγής και την ευθυγράμμιση των ατόμων με ρόλους όπου μπορούν να διαπρέψουν.

Το MindSonar αξιολογεί τις νοοτροπίες μέσω ενός συνδυασμού 13 στοιχείων στυλ σκέψης και επτά κινήτρων παρακίνησης και εννοούμε βασικές Αξίες που έχει το άτομο και οι οποίες είναι σχετικές με το πλαίσιο που αφορούν, γνωστών ως "Graves Drives". Αυτά τα Graves Drives περικλείουν αξίες που κυμαίνονται από την ασφάλεια και τη δύναμη έως τη μάθηση και τη σκέψη σε μεγάλο πλαίσιο, παρέχοντας ένα φάσμα παραγόντων παρακίνησης. Με την κατανόηση αυτών των κινήσεων, το MindSonar προσφέρει εικόνα για το τι παρακινεί βαθιά τα άτομα και πώς δίνουν προτεραιότητα στις διάφορες αξίες.

Η εφαρμογή του MindSonar καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως coaching, δημιουργία ομάδων, η πρόσληψη προσωπικού και η ανάπτυξη ηγεσίας. Στο coaching, βοηθά στον εντοπισμό της παρούσας νοοτροπίας που μπορεί να προκαλεί προβλήματα και προτείνει νέα στυλ σκέψης και αξίες για βελτίωση. Στην οικοδόμηση ομάδων, το MindSonar βοηθά στην κατανόηση των συλλογικών δυνατών σημείων και των τυφλών σημείων μιας ομάδας, προάγοντας την καλύτερη ροή εργασίας και την αμοιβαία κατανόηση. Για την πρόσληψη προσωπικού, βοηθά στον καθορισμό του συγκεκριμένου συνδυασμού στυλ σκέψης και αξιών που απαιτούνται για έναν εργασιακό ρόλο, εξασφαλίζοντας μια καλή αντιστοιχία μεταξύ του υποψηφίου και της θέσης. Στην ηγεσία, το MindSonar διακρίνει τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την ισχυρή ηγεσία, επιτρέποντας μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ηγετικής νοοτροπίας. Στο κομμάτι της ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού έχει μία πληθώρα χρήσεων καθώς επίσης και στο κομμάτι των εσωτερικών αλλαγών που μπορεί μία εταιρεία να χρειαστεί ή σε κάποιο development plan, team building και πολλά ακόμα.

Το MindSonar διατίθεται αποκλειστικά μέσω ενός δικτύου πιστοποιημένων επαγγελματιών, διασφαλίζοντας ότι το εργαλείο εφαρμόζεται με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας. Το δίκτυο αυτό συντηρείται από τη MindSonar Global, αναδεικνύοντας τη διεθνή εμβέλεια και την εφαρμοσιμότητα του εργαλείου σε διάφορους χώρες και κλάδους.

Στην Ελλάδα ξεκινάει εκπαίδευση MindSonar Professional στις 18 Μαΐου 2024 η οποία θα είναι hybrid. Περισσότερα για τις ημερομηνίες και την διαδικασία του προγράμματος στο www.mindsonar.gr ή στο email: info@mindsonar.gr

Υπεύθυνος ανάπτυξης για Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία είναι ο Νικόλας Φραγκιάς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr