NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Career Path Youth στις 16 Απριλίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Career Path Youth στις 16 Απριλίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρες 10:15-13:15, στην αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς», Λεωφ. Θεσσαλονίκης 40 (πρώην 3ο ΓΕ.Λ.), Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Η Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών γυμνασίου και γενικού και επαγγελματικού λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 16 Απριλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 12:15 οι κυρίες Ανδρομάχη Παπαγιαννάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της About Career, και Αλεξάνδρα Φυτά, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της About Career, θα μιλήσουν για το πώς μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις ικανότητές του, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τύπο λυκείου αλλά και σπουδές με βάση τον χαρακτήρα και τις ικανότητές του, καθώς και για τα επαγγέλματα με μέλλον.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυρία Αναστασία Βρεττού, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (MSc), εκπαιδευτικός (ΠΕ 02), Επιστημονική Συνεργάτιδα Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας ΕΚΠΑ, θα απαντήσει στα ερωτήματα: τι είναι το άγχος και πότε είναι παραγωγικό; Πώς το άγχος επίδοσης συνδυάζεται με τον φόβο αποτυχίας; Ποιες τεχνικές αντιμετώπισης άγχους μπορούν οι έφηβοι να χρησιμοποιούν; Ως έφηβος, πώς διαχειρίζομαι τον χρόνο μου και ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγω; Ο στόχος μου είναι S M A R T E R;

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρο ένα (1) ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής – ΕΚΠΑ για έναν/μία τυχερό/ή μαθητή/ρια.

Στο site https://careerpathyouth.gr/ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr