NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οι τράπεζες στηρίζουν τις τουριστικές υποδομές και συμπράττουν στις δημόσιες υποδομές

Οι τράπεζες στηρίζουν τις τουριστικές υποδομές και συμπράττουν στις δημόσιες υποδομές

O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου στην ομιλία του για την βιωσιμότητα στον τουρισμό εστίασε στο γεγονός των νέων ευκαιριών που αφορούν την σύμπραξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ενέργειας για την ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι τράπεζες στηρίζουν τις τουριστικές υποδομές

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, η έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην ανάπτυξη των τουριστικών μονάδων και στις υποδομές τους. Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων 5*, σημαντικές αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις καταλυμάτων, πολλά luxury brands έχουν έρθει και επενδύουν στην Ελλάδα με μακροχρόνιο ορίζοντα, ενώ και σε γαστρονομικό επίπεδο έχουμε εξελιχθεί πολύ. Σε αυτό τον τομέα οι τράπεζες έχουν στηρίξει και θα συνεχίζουν να στηρίζουν σταθερά όλες τις επενδύσεις που στόχο έχουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, καθώς σαφώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και είναι πολύ θετικό ότι στο πλάνο υπάρχουν ακόμα πολλά σημαντικά έργα προς υλοποίηση.

Δημόσιες υποδομές: Υπάρχει αυξημένη ανάγκη για αναβάθμιση δικτύων

Κεντρικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, περιφερειακά και μικρά αεροδρόμια, μαρίνες, δίκτυα τηλεπικοινωνιών και πρόσβαση στο διαδίκτυο, υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, υποδομές ενέργειας και ύδρευσης είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν και σε κάποιες περιπτώσεις να σχεδιαστούν εκ νέου. Και σε αυτό τον τομέα έχει συντελεστεί πρόοδος και η χρηματοδότηση των τραπεζών προχωρά απρόσκοπτα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αλλά σίγουρα υπάρχει ανάγκη για πολλά ακόμα έργα τα οποία είναι απαραίτητα για τη χώρα.

Προώθηση προορισμών: Υστερούμε αρκετά με τις χώρες του εξωτερικού

Διαχείριση Προορισμών (DMOs - Destination Management Organizations): Υπολειπόμαστε αρκετά σε σχέση με τις χώρες του εξωτερικού στη διαχείριση και προώθηση προορισμών, κάτι που αποτελεί σημαντική παράμετρο για μία τουριστική χώρα αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνουν ακόμα οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού: Δεν εκμεταλλευτήκαμε την μεγάλη ευκαιρία για δημιουργία στελεχών

Η μακρά περίοδος της κρίσης κατά την οποία μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού στράφηκε στον κλάδο τουρισμού ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας να αναπτύξουμε τουριστικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα καθώς και την αντίστοιχη κουλτούρα γύρω από τη στελέχωση (μισθός, παροχές, κατάλληλες συνθήκες εργασίες κ.λπ.). Φαίνεται όμως ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία αυτή όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα σήμερα ο κλάδος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης και να είναι μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος.

Βιωσιμότητα: Οι τράπεζες δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

‘Ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα για τις επιχειρήσεις είναι το θέμα της βιωσιμότητας στην οποία οι επισκέπτες, και ειδικά οι νεότερες γενιές, δίνουν μεγάλη προσοχή, όχι ως ηθική υποχρέωση αλλά ως αυτονόητη επιλογή. Οι τράπεζες καλλιεργούν το awareness και δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για τη βιώσιμη μετάβαση, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και υπάρχουν άλλοι τουριστικοί προορισμοί που έχουν καταγράψει αρκετά σημαντικότερη πρόοδο σε σχέση με την Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr