NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Π. Μαραβέας: Μέσω της Εθνικής Τράπεζας χορηγείται 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια

Π. Μαραβέας: Μέσω της Εθνικής Τράπεζας χορηγείται 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια

Την ηγετική θέση της Εθνικής Τράπεζας στο νέο περιβάλλον της αγοράς στεγαστικών δανείων ανέλυσε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 9ουDelphi Economic Forum, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products κ. Παντελής Μαραβέας, εστιάζοντας στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και τη μακρόχρονη εμπειρία της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Εθνική κατάφερε να φτάσει σε μερίδιο αγοράς στεγαστικών δανείων της τάξης του 32% (δηλαδή, 1 στα 3 στεγαστικά δάνεια χορηγείται μέσω της Εθνικής) μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Γεγονός που, σύμφωνα με το ίδιο, καταδεικνύει ότι «θέλουμε, μπορούμε και υποστηρίζουμε τα νοικοκυριά να ευημερούν».

Με κύρια πρόκληση την αύξηση των συναλλαγών πώλησης ακινήτων στην αγορά και παράλληλα την αύξηση της διείσδυσης δανεισμού σε αυτές, ο κ. Μαραβέας εστίασε, μεταξύ άλλων, στην υψηλή ρευστότητα και τα χαμηλά ΝPEs της Τράπεζας που επιτρέπουν τη διοχέτευση της ρευστότητας σε δάνεια, στα υψηλά ποσοστά εγκρίσεων (έως 80%), καθώς και στο ευέλικτο πλαίσιο χρηματοδότησης.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Εθνικής στο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products της ΕΤΕ, επεσήμανε ότι η εμπειρία της Εθνικής αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια κατέχει υψηλό μερίδιο αγοράς, περίπου στο ένα τρίτο των εκταμιεύσεων της αγοράς. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «τοποθετήσαμε τη δική μας πράσινη προσφορά στεγαστικών δανείων με βάση την ενεργειακή κλάση κάθε ακινήτου, αφού πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα με απτά αποτελέσματα».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ξεκινά η διάθεση πράσινων καταναλωτικών δανείων για ιδιώτες υπό την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Έτσι, η Εθνική θα αποτελεί την πρώτη και μοναδική ελληνική τράπεζα που θα προσφέρει δάνεια εγγυημένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων σε ιδιώτες με πολύ ανταγωνιστική τιμολόγηση για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της εγγύησης και την μείωση του επιτοκίου (μέγιστο ποσό δανείου: €50.000, μέγιστη διάρκεια δανείου: 96 μήνες).

Ερωτηθείς για στο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων Ενηλίκων «Σπίτι μου», ο κ. Μαραβέας επεσήμανε ότι αποτελεί το πιο επιτυχημένο κρατικό πρόγραμμα, στην ανταπόκριση του κοινού, την τελευταία δεκαετία. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Προγράμματος ήταν το γεγονός ότι κινητοποίησε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως σκεφτεί να αγοράσουν ένα σπίτι, ειδικά εκείνους που ζούσαν σε ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, ότι η Εθνική ήταν η πρώτη τράπεζα που εκταμίευσε δάνεια του Προγράμματος και κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%. Το μειωμένο επιτόκιο οδήγησε σε χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις, ιδίως σε σύγκριση με τις τιμές ενοικίασης. «Έτσι, το όνειρο της απόκτησης ενός νέου σπιτιού έγινε εφικτό και προσιτό για μια νεότερη γενιά με χαμηλότερο εισόδημα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέας τόνισε ότι «κύριος στόχος μας είναι να είμαστε Τράπεζα πρώτης επιλογής: προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά δανειοδοτικών προϊόντων, που υποστηρίζουν όλους τους σχετικούς στεγαστικούς σκοπούς (απόκτηση, επισκευή, κατασκευή), με ευέλικτες και αποτελεσματικές διαδικασίες με στόχο τη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών , παρέχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη συνολική εμπειρία για τους πελάτες μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr