NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

1st Hellenic Water Forum: Πολιτεία, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες συζητούν για την ορθολογική διαχείριση του νερού

1st Hellenic Water Forum: Πολιτεία, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες συζητούν για την ορθολογική διαχείριση του νερού

Η πολιτεία συζητά για την ορθολογική διαχείριση του νερού με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου

Το θέμα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού θα είναι το κεντρικό θέμα του 1ου φόρουμ για το νερό 1st Hellenic Water Forum που διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Boussias events.

Στο φόρουμ θα δώσουν το «παρών» υπουργοί, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β.Κικίλιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Ν. Ταχιάος.

Στο ίδιο φόρουμ θα παραστούν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας όπως επίσης και του επιχειρηματικού κόσμου, (https://www.hellenicwaterforum.gr/),

οι οποίοι θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα, τις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης, την ψηφιοποίηση υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την άμεση μετάβαση στη νέα εποχή στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σε μια εποχή όπου το θέμα της κλιματικής αλλαγής πρωταγωνιστεί και με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των 25 χωρών παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν ακραίο υδατικό στρες, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Το νερό αποτελεί προτεραιότητα, καθώς είναι συνυφασμένο με την ευημερία και την ανθεκτικότητα του πλανήτη μας . H «ατζέντα του νερού» βασίζεται στον 6ο Στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που αφορά την άμεση και εύκολη πρόσβαση στο νερό για όλους και αποβλέπει στη διασφάλιση διαθεσιμότητας και αειφόρου διαχείρισης του νερού μέχρι το 2030.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr