NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μ. Φώλια (Reset Platform): Μεταμορφώνοντας το εργασιακό άγχος σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Μ. Φώλια (Reset Platform): Μεταμορφώνοντας το εργασιακό άγχος σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Σε μια εποχή όπου οι εταιρικές προκλήσεις εντείνονται από πολλαπλούς εξωτερικούς και ενδοεταιρικούς παράγοντες, η Μάιρα Φώλια, Leadership Coach και συνιδρύτρια της Reset Platform, μίλησε στο Delphi Economic Forum σε πάνελ που αφορούσε την ανάπτυξη των ηγετικών ικανονήτων στελεχών, για τον καθοριστικό ρόλο της συναισθηματικής ασφάλειας και της καλλιέργειας της νοοτροπίας ανάπτυξης μεσα στα εργασιακά περιβάλλοντα του 2024.

Η κυρία Φώλια τόνισε την αυξανόμενη επίδραση του φόβου και της ανασφάλειας στον εργασιακό χώρο, εντείνοντας τη συζήτηση γύρω από τα δεδομένα πρόσφατης έρευνας της ΕΥ, της Hellas EAP και του ΕΚΠΑ, που δείχνουν μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στη διαχείριση του στρες, με εκρήξεις θυμού και αυξημένη νευρικότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που έχουν στο εργασιακό περιβάλλον και την ψυχολογία των εργαζομένων η αύξηση του κόστους διαβίωσης, οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, η έλευση του ΑΙ, το υβριδικό μοντέλο εργασίας και η συνύπαρξη για πρώτη φορά τεσσάρων γενεών εργαζομένων. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη για μια προσέγγιση που ενισχύει την ψυχική ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές.

Η πρακτική λύση που προτείνει η κυρία Φώλια και η ομάδα της Reset Platform είναι η καλλιέργεια της θετικής νοοτροπίας των εργαζομένων μέσω εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων για τη δημιουργία ενός συναισθηματικά ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε στελέχη και εταιρείες να επενδύσουν σε προγράμματα και στρατηγικές που θα βελτιώσουν το εργασιακό κλίμα και θα μετασχηματίσουν την εργασιακή κουλτούρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr