NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Δημ. Παπαστεργίου: Τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι κομβικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Δημ. Παπαστεργίου: Τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι κομβικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με την Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις, Φαίη Μακαντάση σε ένα εκρηκτικό Fireside Chat που αφορούσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος συμβαίνει όταν οι οργανισμοί ενσωματώνουν ψηφιακές τεχνολογίες σε όλες τις λειτουργίες τους.

Αυτό βοηθά τις επιχειρήσεις να κλιμακωθούν και να ανταγωνιστούν, ανταποκρινόμενες στις μεταβαλλόμενες αγορές και εξυπηρετώντας καλύτερα τους πελάτες τους. Όλα αυτά κατά την διάρκεια του “TechXperience Fest” που διοργανώνει το Routelab. To Fireside Chat ήταν εστιασμένο πάνω σε ερευνητικά δεδομένα της διαΝΕΟσις.

Η κυρία Μακαντάση αναφέρθηκε στις συνθήκες της εποχής και την απαραίτητη ψηφιακή μετάβαση στην οποία αιχμή του δόρατος όπως ανέφερε αποτελεί το υπουργείο.

«Παρέλαβα από τον προκάτοχο μου ένα κείμενο αρχών για την τεχνητή νοημοσύνη το οποίο πριν το χρησιμοποιήσουμε βγήκε εκτός εποχής. Και αυτό γιατί οποιεσδήποτε μελέτες, σκέψεις η σχεδιασμούς κάνουμε τρέχουν. Πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε νοοτροπία. Πρέπει να ψηφιοποιήσουμε αυτό το οποίο μέχρι στιγμής έχουμε. Ο σχεδιασμός έχει γίνει», ανέφερε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης.

Σχετικά με την έρευνα της Focus Bari ανέφερε πως ο σκεπτικισμός απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη είναι ο φόβος στα πράγματα που είναι καινούρια. Όπως συνέβη όταν εφευρέθηκαν τα αυτοκίνητα ή το διαδίκτυο.

Είμαστε πίσω. Πιστεύω πως μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε καλύψει ικανοποιητικά το χαμένο έδαφος.

Η κυρία Μακαντάση ρώτησε τον υπουργό πώς θα αφορούν την μέση επιχείρηση οι νέες τεχνολογίες. Όπως απάντησε ο ίδιος ξεκινά να δουλεύει η επικαιροποίηση στοιχείων σε φορείς ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και οι έμποροι να μπορούν να ξεχωρίσουν τα ποιοτικά και γνήσια προϊόντα.

«Πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι, επιχειρηματίες, προσωπικό και πολίτες γιατί αυτή η μετάβαση μας θέλει όλους μαζί».

Η ιδρύτρια της διαΝΕΟσις αναρωτήθηκε τι μπορεί να γίνει με τις υψηλές τιμές στις τηλεπικοινωνίες αλλά και το γεγονός πως είμαστε τελευταίοι στις ταχύτητες ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη με τον κύριο Παπαστεργίου να εξηγεί τους λόγους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μέσα από δύο νέα προγράμματα που ετοιμάζει το υπουργείο.

«Τα πράγματα αλλάζουν αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει κάτι έτσι. Οπότε μην τρελαινόμαστε».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης και το τι μπορούμε να κάνουμε για να μην είναι τόσο πίσω ψηφιακά και να προχωρήσει η διαδικασία. Όπως ανέφερε ο υπουργός τρέχουν αυτή την στιγμή έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πιστεύω πως τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι πολύ κομβικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr