NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η HDI Global ανακοινώνει ισχυρά αποτελέσματα για το 2023

Η HDI Global ανακοινώνει ισχυρά αποτελέσματα για το 2023

Η HDI Global SE, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες Βιομηχανικών Κινδύνων και μέλος του ομίλου Talanx, ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2023.

Ο μικτός λειτουργικός δείκτης βελτιώθηκε κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και τώρα ανέρχεται στο 91,5%. Τα έσοδα ασφάλισης (μικτά) αυξήθηκαν κατά 10% και ανήλθαν σε 9,1 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4% στα 446 εκ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 351 εκ. ευρώ.

Για πρώτη φορά, η HDI Global δημοσιεύει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς IFRS 17/9.

«Συνολικά, το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την HDI Global», λέει ο Dr. Edgar Puls, CEO της HDI Global SE. «Ενώ οι επιδράσεις του πληθωρισμού έπαιξαν τον ρόλο τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταφέραμε να αυξήσουμε το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών μας και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των μεγάλων ζημιών στον ισολογισμό μας χάρη στη συνετή και προσεκτική ανάληψη κινδύνων. Με τόσο θετικά αποτελέσματα και την παγκόσμια κουλτούρα αποδοτικότητας στον Όμιλό μας, μπορούμε να ενεργούμε με σιγουριά ως συνεργάτης των πελατών μας στον μετασχηματισμό - Partner in Transformation. Είμαι ευγνώμων για την συνεχή εμπιστοσύνη τους σε εμάς».

Η HDI Global αύξησε τα έσοδα ασφάλισης (μικτά) κατά 10% στα 9,1 (από 8,2) Δις ευρώ το οικονομικό έτος 2023 ή κατά 12% μετά την προσαρμογή των όποιων συναλλαγματικών επιδράσεων. Η ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από τις δραστηριότητες των Κλάδων Περιουσίας και Αστικής Ευθύνης, το αποτέλεσμα των οποίων ανήλθε στα 770 (από 574) εκ. ευρώ, ως συνέπεια των υψηλότερων επιτοκίων, του χαμηλού δείκτη "συχνών και μικρών" ζημιών αλλά και του αντίστοιχου που αφορά στις μεγάλες ζημίες. Οι πληρωμές μεγάλων ζημιών ήταν εντός προϋπολογισμού στα 334 (από 381) εκ. ευρώ. Κατά συνέπεια, ο μικτός λειτουργικός δείκτης για την HDI Global βελτιώθηκε στο 91,5% (από 93,0%).

Όπως αναφέρει ο Dr. Puls πιο αναλυτικά: «Τα αποτελέσματά μας επιτεύχθηκαν σε περιόδους συνεχούς αλλαγής για την παγκόσμια βιομηχανία. Είτε πρόκειται για το πέρασμα σε έναν κόσμο καθαρό από άνθρακα, την αυξημένη ψηφιοποίηση, τα αυτόνομα οχήματα, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα νέα καύσιμα και τις νέες πηγές ενέργειας, είτε για την ανάγκη πρόληψης των κλιματικών κινδύνων εν γένει: Ενεργοποιούμε την παγκόσμια βιομηχανία έναντι αυτών των νέων αναδυόμενων κινδύνων, δίπλα στις επιχειρήσεις, ως ο πιο στενός συνεργάτης τους, προσφέροντας εξατομικευμένες ασφαλιστικές λύσεις και πρόσθετες υπηρεσίες. Είμαστε επίσης κορυφαίοι στον τομέα των Διεθνών Προγραμμάτων Ασφάλισης, καθώς και στην υποστήριξη των πελατών μας για τη δημιουργία Captives εταιρειών. Η συνεχής ανάπτυξη και στους δύο τομείς το 2023 αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας μας και του ισχυρού παγκόσμιου δικτύου μας».

Το καθαρό ασφαλιστικό, χρηματοοικονομικό και επενδυτικό αποτέλεσμα πριν από τις συναλλαγματικές προσαρμογές ανήλθε στα 11 (από 169) εκ. ευρώ. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα υψηλότερα επιτόκια αλλά και στην εταιρική στρατηγική απόφαση στροφής προς επενδύσεις υψηλότερης απόδοσης. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 446 (από 430) εκ. ευρώ ενώ η συνεισφορά της HDI Global στα καθαρά έσοδα του Ομίλου Talanx αυξήθηκε κατά 13% και ανήλθε στα 351 (από 311) εκ. ευρώ.

«Χρειάζεται ανθεκτικότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για να λειτουργήσεις ως πραγματικός συνεργάτης», εξηγεί ο Dr. Puls. «Οι περισσότερες σχέσεις με τους πελάτες μας είναι μακροχρόνιες. Το 2023 καταβάλαμε περισσότερα από 6 Δις ευρώ σε απαιτήσεις, αποδεικνύοντας ότι είμαστε εκεί για τους πελάτες μας, όταν πραγματικά μας χρειάζονται. Τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενθαρρύνουν αυτή την πελατοκεντρική προσέγγιση και την προσδοκία της συνεχούς προόδου στις ασφαλιστικές λύσεις που προσφέρουμε. Η κορυφαία τεχνογνωσία και το ταλέντο είναι απαραίτητα στον Όμιλό μας, συνεπώς, είμαι βέβαιος ότι στηριζόμενοι σε αυτά, θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr