NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς o Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς o Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος

Είναι ευρύτερα γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, συμβάλλοντας σημαντικά σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο για την μεγέθυνση του κλάδου.

Ο λόγος για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ALDEMAR, Δρ. Νικόλαο Αγγελόπουλο ο οποίος θα αναγορευτεί αύριο σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από το 2008 έως το 2011.

Κατά τη διάρκεια και μέχρι τέλος της θητείας του, συνέβαλε στην ανάπτυξη και επικράτηση του ΣΕΤΕ ως μοναδικός εκπρόσωπος του συνόλου των δραστηριοποιούμενων ενώσεων στον τομέα του τουρισμού και στην νομοθέτησή του ως κοινωνικός εταίρος του κράτους.

Σήμερα μέλη του ΣΕΤΕ στο επίπεδο των ενώσεων είναι 15 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων.

Το διδακτορικό του έχει τίτλο "Η συμβολή των ξένων κεφαλαίων στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας", από το Πανεπιστήμιο της Λοζάνης στην Ελβετία.

*Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο Αθανάσιος Κανελλόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αναλυτικά το βιογραφικό του Προέδρου & CEO της ALDEMAR RESORTS, κ. Νίκου Αγγελόπουλου

Ο Δρ. Νίκος Αγγελόπουλος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης με τίτλο διδακτορικού διπλώματος “η συμβολή των ξένων κεφαλαίων στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας».

Στην αρχή της καριέρας του εργάσθηκε ως Εμπορικός Διευθυντής της KELVINATOR HELLAS S.A., καθώς και ως σύμβουλος σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια ίδρυσε και διεύθυνε την ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΞΕ Α.Ε.» με αντικείμενο Συμβούλου στην Κατασκευή Ξενοδοχειακών Μονάδων.

Την περίοδο 1994 - 2004 διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Β.Α.), της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Εθνικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και διατελέσας Πρόεδρος 2008 – 2011.

Κατά τη διάρκεια και μέχρι τέλος της θητείας του, συνέβαλε στην ανάπτυξη και επικράτηση του ΣΕΤΕ ως μοναδικός εκπρόσωπος του συνόλου των δραστηριοποιούμενων ενώσεων στον τομέα του τουρισμού και στην νομοθέτησή του ως κοινωνικός εταίρος του κράτους. Σήμερα μέλη του ΣΕΤΕ στο επίπεδο των ενώσεων είναι 15 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων.

Από το 1989 άρχισε να δραστηριοποιείται στην αγορά και κατασκευή Πολυτελών Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και πιο συγκεκριμένα:

  • 1989 - ΙΔΡΥΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «AΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ» ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ CRETAN VILLAGE, KNOSSOS ROYAL KAI ROYAL MARE.
  • 1997 - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΙΑΡΕΙΑΣ «ΕΠΤΕΑ Α.Ε.» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ OLYMPIAN VILLAGE
  • 1998 - ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ PARADISE MARE & PARADISE VILLAGE ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΤΟΥ Α.Ε.»

Υπό την ηγεσία του, ο Όμιλος Aldemar Resorts έχει διακριθεί για τις σημαντικές επιτυχίες του, με ένα από τα κορυφαία επιτεύγματά του να είναι η δημιουργία του πρώτου Κέντρου Θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα.

Πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση διαδικασιών που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή, ο Όμιλος Aldemar έχει προσφέρει σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση του περιβάλλοντος από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα ακόμη. Στην Aldemar από το 1997 χρησιμοποιείται το πρώτο μεγάλης κλίμακας θερμικό πεδίο για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, μειώνοντας έως και 100% την ανάγκη χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Επιπλέον, θεωρείται ότι συνέβαλε στο άνοιγμα της αγοράς της Πελοποννήσου σε μία εποχή που δεν ήταν ελκυστική περιοχή για επενδύσεις, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά του στη δημιουργία ευκαιριών και άνοιγμα νέων αγορών.

Είναι πατέρας του Σπύρου, του Αλέξανδρου και της Καρολίνας, και παππούς 8 εγγονιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr