NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η ΟΕΤ και το Ελληνικό Οικοσύστημα Οργανικών Ηλεκτρονικών & Νανοτεχνολογίας στο Σικάγο

Η ΟΕΤ και το Ελληνικό Οικοσύστημα Οργανικών Ηλεκτρονικών & Νανοτεχνολογίας στο Σικάγο

Η εταιρεία ΟΕΤ και το Ελληνικό Οικοσύστημα Νανοτεχνολογίας & Οργανικών Ηλεκτρονικών παρουσιάστηκε στις 23 Απριλίου στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας Entrepreneur Greek Innovation Network ΗΙΝ και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Σικάγο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Organic Electronic Technologies & Ιδρυτής του Ελληνικού Οικοσυστήματος Νανοτεχνολογίας & Οργανικών Ηλεκτρονικών, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, αναφέρθηκε στην επαναστατική πράσινη βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία αποτελεί την Ευρωπαϊκή απάντηση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής ουδετερότητας της οικονομίας. Η χρήση των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, εξασφαλίζει πράσινη φιλική στο περιβάλλον ενέργεια και οι εφαρμογές τους εξασφαλίζουν υψηλής αισθητικής ενέργεια στα κτίρια και τις έξυπνες πόλεις.

Τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς είναι ελαφρά, διαφανή, τοποθετούνται σε οποιαδήποτε επιφάνεια και παράγονται με χαμηλό κόστος και με εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Οι εφαρμογές των οργανικών φωτοβολταϊκών στις ανοιχτές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια εξοικονομούν και αποθηκεύουν ενέργεια, νερό και χρήση καλλιεργήσιμης γης. Στην εκδηλωση μεταξύ άλλων συμμετείχε και η καρδιολογος Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, ιδρύτρια της VK NANO εταιρείας πρωτοποριακών καλλυντικών, CEO της BL ΝΑΝΟΒΙΟΜΕD, υπεύθυνη της ομάδας Νανοϊατρικής του ltfn NanotechnologyLab. H κ Καραγκιοζάκη παρουσίασε τα επιτεύγματα Νανοϊατρικής του οικοσυστήματος Νανοτεχνολογίας.

event-23-April-CHICAGO.jpg?mtime=20240425133013#asset:475788


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λογοθετίδης, το πρώτο αυτοματοποιημένο Νανο-εργοστάσιο εκτύπωσης οπτοηλεκτρονικών διατάξεων και τα διαφανή φωτοβολταίκά 3ης γενιάς φέρνουν επανάσταση στον τομέα της Πράσινης Βιομηχανίας και της Πράσινης Ενέργειας με τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές φιλικές στο περιβάλλον που αναπτύσσουν και «απαντούν» στην πρόκληση για φθηνή πράσινη ενέργεια, εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμηση νερού και καλλιεργήσιμης γης.

Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή παραγωγής και το εργοστάσιο που κατασκευάζει η εταιρεία ΟΕΤ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού project Flex2Energy θα παράγει περισσότερα από 1.000.000 m2 οργανικά φωτοβολταϊκά το χρόνο. H OET αναζητά κεφάλαια και στρατηγικούς επενδυτές ώστε να δρομολογηθεί με ταχύτερους ρυθμούς το νανοεργοστάσιο, αλλά και να δημιουργήσει αντίστοιχα και μεγαλύτερα εργοστάσια στην υδρόγειο τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν οπτοηλεκτρονικές διατάξεις όπως νανο-αισθητήρες & βιο-αισθητήρες για ιατρικές εφαρμογές, οργανικά led για φωτισμό, οργανικά τρανζίστορς κ.λπ.

SNAPSHOT-FROM-THE-EVENT-CHICAGO.jpeg?mtime=20240425133039#asset:475789


Το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας (ΕΔΚ) που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση έχει ως αποστολή να επιταχύνει την τεχνολογική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης έως το 2030, τροφοδοτώντας έτσι την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το HIN λειτουργεί ως «κλάδος» του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη για να διευκολύνει την πρόσβαση σε πόρους, εταίρους και βέλτιστες πρακτικές χτίζοντας γέφυρες μεταξύ της διασποράς σε παγκόσμιους τεχνολογικούς κόμβους και της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr