NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συζητήσεις BHP - Anglo American: Στα σκαριά ​ο κορυφαίος παραγωγός χαλκού στον κόσμο!

Συζητήσεις BHP - Anglo American: Στα σκαριά ​ο κορυφαίος παραγωγός χαλκού στον κόσμο!
25_04_2024 | 14:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Στην δημιουργία του κορυφαίου παραγωγού χαλκού στον κόσμο αναμένεται να προχωρήσουν BHP Group - Anglo American, αν ευοδωθούν οι προσπάθειες συγχώνευσης.

Συγκεκριμένα, η αυστραλιανή πολυεθνική BHP, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Anglo American, η αξία της οποίας αποτιμάται σε περίπου 29 δισ. στερλίνες (36 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της BHP, η συμφωνία θα βελτιστοποιήσει τα «στοιχεία ενεργητικού και το μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης» της Anglo American με τα δικά της «περιουσιακά στοιχεία και έργα ανάπτυξης υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, μαζί με τις μεγαλύτερες ελεύθερες ταμειακές ροές και τον ισχυρότερο ισολογισμό».

Ο συνδυασμός των δυο εταιρειών πρόκειται να δημιουργήσει έναν κολοσσό στην εξόρυξη χαλκού που θα προμηθεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον χαλκό

Στο σημερινό περιβάλλον, ο χαλκός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εν μέσω των προσδοκιών ότι η ζήτηση για το μέταλλο θα αυξηθεί καθώς οι παγκόσμιες πολιτικές επιτάσσουν την σταδιακή απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα αιολικά πάρκα χρησιμοποιούν χαλκό σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.

Οι τιμές του χαλκού έχουν αυξηθεί κατά περίπου 15% μέχρι στιγμής φέτος, αν και παραμένουν σχεδόν 10% κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 4,929 δολαρίων ανά λίβρα που επιτεύχθηκε στις αρχές Μαρτίου του 2022.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr