NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Τράπεζες
ανάγνωση

«Πώς η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης των ΜμΕ»

«Πώς η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης των ΜμΕ»

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί τον βασικό αναπτυξιακό μοχλό της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας. Διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του κόστους χρηματοδότησης, παρέχοντας εγγυοδοτικά προγράμματα με υψηλό ποσοστό εγγύησης ανά δάνειο συνδυαστικά με επιδότηση επιτοκίου», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου.

Όλα αυτά στην πρώτη εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελέγχου Παγίων και Αποθεμάτων Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ) με θέμα την Απογραφή και τίτλο: «Από την Διαφάνεια στην Ανάπτυξη: Η Συμβολή της Απογραφής» που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

«Κεντρική αποστολή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για τη βελτίωση της πρόσβασης στην χρηματοδότηση και τη διεύρυνση του κύκλου των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων σε στενή συνεργασία με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δημιουργούμε στοχευμένα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων», τόνισε η κα Παπακυρίλλου στην παρέμβασή της.

Ειδική αναφορά έκανε η κα. Παπακυρίλλου στο επερχόμενο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους έως 2,2 δισ. ευρώ, αλλά και στο Ταμείο Δανείων Ψηφιακής Αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 175 εκ. ευρώ, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά επισημαίνοντας ότι η ψηφιοποίηση και οι αυτοματισμοί μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά τις επιχειρήσεις στην καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα διαθέτει τα εργαλεία για να τις στηρίξει στην προσπάθεια αυτή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr