NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Schroders: Συνταξιοδότηση του CEO Peter Harrison το 2025

Schroders: Συνταξιοδότηση του CEO Peter Harrison το 2025

Η Schroders plc ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι μετά από μια δεκαετία στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Peter Harrison έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου (CEO) το επόμενο έτος.

Τώρα θα ξεκινήσει μια ενδελεχής και εκτεταμένη αναζήτηση για τον διάδοχό του. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδιώκει μια ομαλή μετάβαση κατά τη διάρκεια του 2025 και ο Peter θα παραμείνει διευθυντής της Εταιρείας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Elizabeth Corley, πρόεδρος της Schroders plc, δήλωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η Schroders είχε έναν εξαιρετικό Διευθύνοντα Σύμβουλο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η επιχείρηση έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση και έχει γίνει ένας παγκόσμιος, διαφοροποιημένος ενεργός επενδυτής σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, καθώς και ηγέτης στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπερδιπλασιάζοντας τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε πάνω από 750 δισ. λίρες.

«Ο Peter είναι ένας οραματιστής στον κλάδο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος έχει κατευθύνει την εφαρμογή της επιτυχημένης στρατηγικής ανάπτυξής μας, με την υποδειγματική ηγετική του ομάδα.

«Η απόφαση του Peter να ανακοινώσει την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του με τέτοιο διαφανή και συνεργατικό τρόπο αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής του στην επιχείρηση και τους πελάτες μας και επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο να διασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία για τον διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου. Μου αρέσει πάρα πολύ να συνεργάζομαι με τον Peter. Έχει υπηρετήσει τη Schroders εξαιρετικά καλά κατά την τελευταία δεκαετία».

Ο Peter Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε:

«Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα μου ως πτυχιούχος της Schroders, ήταν τεράστιο προνόμιο να είμαι Διευθύνων Σύμβουλος. Νοιάζομαι βαθιά για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας. Πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το Διοικητικό Συμβούλιο να ξεκινήσει την αναζήτηση του διαδόχου μου και να το πράξει με διαφάνεια μαζί με τους stakeholders μας. Παραμένω πλήρως αφοσιωμένος στην επιχείρηση μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα για να προωθήσω το στρατηγικό μας πρόγραμμα ανάπτυξης, σε συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα διαχείρισης που διαθέτουμε. Η ανάπτυξη και η σαφής εστίαση στην επενδυτική υπεραπόδοση για τους πελάτες μας θα παραμείνουν η πρώτη μας προτεραιότητα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr