NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Η επιμήκυνση της εορταστικής περιόδου του Πάσχα ανεβάζει τους ρυθμούς στον τουρισμό

Η επιμήκυνση της εορταστικής περιόδου του Πάσχα ανεβάζει τους ρυθμούς στον τουρισμό

Τις μεγαλύτερες πληρότητες των τελευταίων 10 ετών καταγράφουν οι αερομεταφορείς εσωτερικού για την Μεγάλη Εβδομάδα. Το γεγονός ότι η πολιτεία «ετεροχρόνισε» την Αργία της Πρωτομαγιάς βοήθησε να αυξηθεί το διάστημα στο οποίο θα διατηρηθούν υψηλά οι κρατήσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, η Aegean καταγράφει πληρότητες (από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα) που ξεπερνούν το 85% στο σύνολο των προορισμών του εσωτερικού. Οι πληρότητες στους έντονα τουριστικούς προορισμούς φτάνει στο 100% ενώ μικρότερες στο 80% είναι οι πληρότητες σε απομακρυσμένους προορισμούς και σε λιγότερο τουριστικές περιοχές. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, εκεί οι επαγγελματίες του τουρισμού περιμένουν αυξημένες κατά 10% περίπου κρατήσεις στις τουριστικές περιοχές σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Sky Express αλλά και οι υπόλοιπες μικρότερες αεροπορικές εταιρείες

Ακριβό μου πετρέλαιο (κηροζίνη), ακριβά μου εισιτήρια

Σε ότι αφορά τις τιμές εισιτηρίων θα είναι και αυτές ακριβότερες έναντι των προηγούμενων ετών αφού επηρεάζονται και από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου παρά το γεγονός ότι είχαν προχωρήσει σε ‘κλείδωμα’ τιμών στο α’ τρίμηνο. Ωστόσο τα οφέλη από την αύξηση στις πληρότητες αναμένεται να είναι μεγαλύτερα απ’ τις αυξήσεις των τιμών αφού για τα εσωτερικά ταξίδια το κόστος μεταφοράς με αυτοκίνητο είναι ελάχιστα χαμηλότερο για 1- 2 άτομα.

Οι top προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στους top προορισμούς εντός Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται πλέον οι Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία, Ιωάννινα, Ζάκυνθος, Κως με αφετηρία την Αθήνα και Κως, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Ρόδος και Λήμνος από τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Η επέκταση της Aegean «προς Ανατολάς»

Η Aegean βρίσκεται σε συζητήσεις με την Saudia προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού με την εθνική αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση του εμπορικού της αποτυπώματος στην άκρως ενδιαφέρουσα αγορά της Μέσης Ανατολής.

Διαθέτοντας βάση στο διεθνές αεροδρόμιο της Τζέντας και του Ριάντ, η Saudia έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε έναν παγκόσμιο διαμετακομιστικό κόμβο (Ηub). Eίναι γνωστό ότι όλες οι πτήσεις για Άπω Ανατολή και Ινδονησία κάνουν αλλαγές εκεί. Έτσι θα επιτευχθεί αύξηση της εμβέλειας της σε τέσσερις ηπείρους και προσθήκη νέων διεθνών δρομολογίων, μια στρατηγική ανάπτυξης, από την οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί η ελληνική αεροπορική εταιρεία μέσα από τη συγκεκριμένη εμπορική συμμαχία. Πιο πρόσφατα, η Aegean ένωσε τις δυνάμεις της με την Juneyao Air στην πτήση από την Σαγκάη προς την Αθήνα, κάτι που σηματοδοτεί για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της στην τεράστια αγορά της Κίνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr