NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ποσειδώνια 2024: Κορυφαίοι ειδικοί της παγκόσμιας ναυτιλίας στην Αθήνα από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου

Ποσειδώνια 2024: Κορυφαίοι ειδικοί της παγκόσμιας ναυτιλίας στην Αθήνα από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου

Στα Ποσειδώνια 2024, την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, που θα γίνουν 3 έως 7 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων θεμάτων του κλάδου προσφέροντας τροφή για σκέψη σχετικά με το μέλλον της ναυτιλίας. Συνολικά, περισσότερα από 65 σεμινάρια και συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Στην έδρα της ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, το Tradewinds Shipowners Forum αναμένεται για άλλη μια φορά να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κλάδου. Φέτος, το Φόρουμ θα εμβαθύνει στο ρόλο που παίζουν εφοπλιστές, ναυλωτές, χρηματοδότες και ρυθμιστικές αρχές για την προώθηση ενός νέου μοντέλου που θα απαντά στο μείγμα γεωπολιτικών αναταραχών, οικονομικής αστάθειας και κλιματικής κρίσης. Διακεκριμένοι ηγέτες του κλάδου, όπως η Κατερίνα Μποδούρογλου, ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, η Αγγελική Φράγκου, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Λέων Πατίτσας, η Χάρις Πλακαντωνάκη, ο Alexander Saverys, ο Mikael Skov, ο Δρ. Νικόλας Τσάκος, ο Χάρης Βαφειάς, ο Chris Wiernicki και άλλοι, θα διερευνήσουν την δυνατότητα υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων, λαμβάνοντας υπόψη και την επίδραση που θα έχουν στην οικονομική βιωσιμότητα των εταιρειών. Το Φόρουμ θα φιλοξενήσει, επίσης, μία αποκλειστική συνεδρία με τον Jan Dieleman, Πρόεδρο της Cargill Ocean Transportation.

Το HELMEPA Conference, που συμπίπτει με τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα εξετάσει ζητήματα βιωσιμότητας και κλίματος που επηρεάζουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικοί θα συζητήσουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, προωθώντας την ευαισθητοποίηση και τις στρατηγικές για επίτευξη βιωσιμότητας. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου –αποκλειστικά για τους πλοιοκτήτες– που θα διερευνήσει τις πολύπλευρες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια ναυτιλία, καλύπτοντας τόσο τις επιχειρησιακές προκλήσεις όσο και τις οικονομικές επιπτώσεις.

Η βιωσιμότητα θα είναι στο επίκεντρο και κατά τη διάρκεια του Greener Shipping Summit 2024. Με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση», η ημερίδα, που διοργανώνεται από την Newsfront/Naftiliaki και υποστηρίζεται από την Martecma (Marine Technical Managers Association) θα φιλοξενήσει συζητήσεις που θα επικεντρωθούν στη διαχείριση της επόμενης γενιάς πλοίων, στην εκπαίδευση για το μέλλον της ναυτιλίας και στην πράσινη ναυτιλιακή τεχνολογία. Σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Δημήτρης Φαφαλιός, ο Πάνος Κουρκουντής, ο David Taylor, ο Δημήτρης Φωκάς, η Βενετία Καλλιπολίτου, ο Πάνος Ζαχαριάδης και άλλοι, θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τεχνολογία, θέσεις εργασίας, ενεργειακή μετάβαση, ψηφιοποίηση, εκπαίδευση εν πλω, τεχνητή νοημοσύνη ως απειλή και εργαλείο για τη ναυτική εκπαίδευση, ενεργειακά αποδοτικά νέα και μεταχειρισμένα πλοία, τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και πολλά άλλα.

Το 9ο Maritime Leaders Summit, που διοργανώνεται από την Capital Link υπό την αιγίδα των Ποσειδωνίων, θα έχει τίτλο «Dashing Ahead - Leadership in Action» και θα φιλοξενήσει κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς πλοιοκτήτες. Σε συνεργασία με τον Αμερικανικό Νηογνώμονα ABS, το φετινό Συνέδριο της Capital Link αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών από ηγέτες της βιομηχανίας, ενώ θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για κρίσιμα θέματα της βιομηχανίας και θα τονίσει τον αντίκτυπο του κλάδου στην παγκόσμια οικονομία και το διεθνές εμπόριο.

Με αφορμή τις γεωπολιτικές αναταραχές σε βασικές ναυτιλιακές διαδρομές, την αναστάτωση της αλυσίδας εφοδιασμού και τις ανησυχίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, το Marine Insurance Greece Conference αναμένεται να προσελκύσει στην Αθήνα μεσίτες, ασφαλιστές και ειδικούς της βιομηχανίας που θα αναλύσουν τις τρέχουσες προκλήσεις στη θαλάσσια ασφάλιση. Το πάρτι υποδοχής διοργανώνεται με την υποστήριξη της Polygreen Α.Ε., κορυφαίο πάροχο περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το πρόγραμμα των Ποσειδωνίων περιλαμβάνει και Σεμινάριο με θέμα «Προκλήσεις από την Ιαπωνία», το οποίο θα επικεντρωθεί στα μέτρα μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και στα εναλλακτικά καύσιμα καθ’ οδόν προς την απαλλαγή από τον άνθρακα, που διοργανώνεται από την Ένωση Εξαγωγέων Πλοίων της Ιαπωνίας, καθώς και το 4ο Σεμινάριο Trading in U.S. Waters, με θέμα «Μελλοντικές τάσεις και καινοτομίες στον τομέα της ναυτιλίας», όπου θα συζητηθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία και θα διερευνηθούν οι μελλοντικές τάσεις και οι καινοτομίες στον ναυτιλιακό τομέα. Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (AmChamGR), την Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος της Βόρειας Αμερικής (NAMEPA) και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Propeller Club Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Maritime Hellas Shipping Cluster. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων θα διεξαχθεί η εκδήλωση «SHARK TANK: Competition of Innovative U.S. Maritime Technologies» και η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει κορυφαίους αξιωματούχους και ηγέτες της βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George J. Tsunis, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυπηγείων Πάνος Ξενοκώστας, η Πρόεδρος της Helmepa & Intermepa Σεμίραμις Παληού, και άλλοι.

Μια άλλη επίσημη συμμετοχή θα είναι το 4ο Ελληνο-κορεατικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας, που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE). Η εκδήλωση αυτή θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για αναγνωρισμένους ειδικούς και επιχειρηματίες, τόσο από την Κορέα όσο και από την Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχουν σε γόνιμες συζητήσεις σχετικά με τις ναυτιλιακές πολιτικές και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες ναυτιλίας και ναυπηγικής.


Posidonia_2024_2.jpg?mtime=20240508140943#asset:477624


Επίσης, οι σύνεδροι των φετινών Ποσειδωνίων θα ενημερωθούν σχετικά με το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) μέσα από ένα σεμινάριο που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του ναυτιλιακού κλάδου στο EU ETS και τις συνέπειες για τους πλοιοκτήτες. Ο Όμιλος Macquarie, ένας παγκόσμιος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, συμμετέχει ενεργά στο EU ETS για περισσότερο από μια δεκαετία και είναι διοργανωτής της εκδήλωσης.

«Πυρηνική Ενέργεια στη Ναυτιλία, μια παρουσίαση σχάσης και σύντηξης», είναι ο τίτλος του Σεμιναρίου που διοργανώνει το Ελληνικό Παράρτημα της Society of Naval Architects and Marine Engineers (SNAME), που θα διερευνήσει εάν η πυρηνική ενέργεια είναι μια βιώσιμη και πιθανή επιλογή για τα πλοία. Το πάνελ θα περιλαμβάνει τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Fliber (πρωτοπόρος της Τεχνολογίας Αντιδραστήρων Τετηγμένου Άλατος) και της nT-tao (πρωτοπόρος σε compact αντιδραστήρες σύντηξης), καθώς και σημαντικούς πλοιοκτήτες, οι οποίοι θα συζητήσουν εάν η πυρηνική ενέργεια είναι ο δρόμος του μέλλοντος.

Η διαχείριση πληρωμάτων θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Συνεδρίου Crew Insights @ Posidonia 2024, που διοργανώνεται από την Kyvernitis Leading Travel Companies. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις πτυχές της διαχείρισης των αναγκών των πληρωμάτων και του ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλιακή βιομηχανία και έχει σχεδιαστεί για να φέρει κοντά ηγέτες του κλάδου, νεωτεριστές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της διαχείρισης πληρώματος. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τρεις στοχευμένες συζητήσεις, καθεμία γεμάτη με τις γνώσεις και την εμπειρία μερικών από τους πιο αξιόλογους επαγγελματίες του κλάδου.

Μένοντας στην Ευρώπη, η εκδήλωση «Πολωνία – Αντισυμβατικές σκέψεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία», που διοργανώνεται από την Πολωνική Πρεσβεία, θα καλύψει θεματικές ενότητες όπως τα πολωνικά λιμάνια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ναυπηγική και τα logistics, παρουσιάζοντας τον ρόλο της χώρας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με τα Πολωνικά Υπουργεία Εξωτερικών, Υποδομών, Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας.

Ειδικοί και στελέχη της αγοράς θα συναντηθούν για να συζητήσουν τον αντίκτυπο των γεωπολιτικών εξελίξεων, την αλλαγή της δυναμικής του εμπορίου και την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής αγοράς στο S&P Global Commodity Insights Forum. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα γύρω από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και τον αντίκτυπό τους στη δυναμική των εμπορευμάτων και τις αγορές.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σειράς σεμιναρίων UES: The Ferry Experience, οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν στην βελτίωση της εμπειρίας επιβατών και εταιρειών στα ακτοπλοϊκά ταξίδια, παρουσιάζοντας τάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό καθισμάτων και άλλων παραγόντων λειτουργίας. Η UES, κορυφαίος πάροχος καθισμάτων στην ακτοπλοΐα, θα παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες και τις επιτυχίες της.

Με ένα τόσο πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, τα Ποσειδώνια 2024 υπόσχονται να είναι μια παγκόσμια συγκέντρωση ηγετών της βιομηχανίας χωρίς προηγούμενο, προωθώντας τον διάλογο και την καινοτομία ως κινητήριες δυνάμεις προς ένα βιώσιμο μέλλον ευημερίας για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr