NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το placement της Jumbo και το ιστορικό της

Το placement της Jumbo και το ιστορικό της

​Mε ιδιωτικό placement (πώληση μετοχών) που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης προχώρησε στην πώληση τεσσάρων εκατομμυρίων μετοχών της Jumbo (υποχωρούσε 7%) αντί της αρχικής πρόβλεψης για δύο εκατομμύρια.

Το πακέτο αξίας 108,8 εκατ. ευρώ πέρασε στο χρηματιστήριο. Τη διαδικασία έτρεξε η Citigroup και αφορούσε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε σε 27,20 ευρώ με discount 9,3% έναντι του κλεισίματος (σ.σ. 30 ευρώ) και τα έσοδα προσέγγισαν τα 110 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές διατέθηκαν από την Tanocerian Maritime, συμφερόντων Βακάκη, που κατείχε πριν το placement το 19,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο. Η κίνηση που έγινε με την βοήθεια της Citi (σύμβουλος) ουσιαστικά αποτέλεσε μία προσυμφωνημένη συναλλαγή με ξένους αγοραστές για την οποία ο κ. Βακάκης όφειλε να ενημερώσει το χρηματιστήριο.

Ο βασικός λόγος για το placement αποδίδεται στην πώληση μετοχών του κ. Βακάκη κοντά στα ιστορικά επίπεδα. Η τιμή που έγινε μπορεί να είχε το μικρό discount έναντι της χρηματιστηριακής τιμής της Τετάρτης (30 ευρώ) αλλά ουσιαστικά είναι κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 30 συνεδριάσεων.

Η υποχρέωσή ανακοίνωσης του placement θα γίνει επισήμως μέσα στο χρονικό διάστημα που θέτει ο νόμος (T+2) αλλά το βράδυ της Τετάρτης όλοι οι παράγοντες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς (χρηματιστές, επενδυτές, θεσμικοί) παρακολούθησαν τις εξελίξεις μέσα από το πρακτορείο Bloomberg.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr