NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

ΜΕΤRO AEBE: Τα 100 αιτήματα ανά μήνα, ο τουρισμός και η εξέλιξη του πλάνου franchise

ΜΕΤRO AEBE: Τα 100 αιτήματα ανά μήνα, ο τουρισμός και η εξέλιξη του πλάνου franchise

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα το αναπτυξιακό πλάνο της ΜΕΤRO AEBE. Κινητήριος μοχλός επέκτασης όσον αφορά τα καταστήματα, μεταξύ άλλων, παραμένει ο franchise βραχίονας My market Local.

Όπως προκύπτει από τελευταία ενημέρωση της διοίκησης για τους στόχους και τα σχέδια του Ομίλου, υπάρχουν περίπου 100 αιτήματα που φτάνουν στα γραφεία ανά μήνα για το άνοιγμα καταστήματος franchise!

Διόλου μικρός ο αριθμός, δείγμα του ενδιαφέροντος που έχει δημιουργηθεί.

Εξάλλου, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης αναφερόμενος γενικότερα στο συνολικό δίκτυο των καταστημάτων, ο αριθμός των καταστημάτων δεν είναι φετίχ!

«Δεν έχουμε ταμπού, να κλείσουμε κάποιο κατάστημα αν δεν είναι βιώσιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε αναλυτικά πως δεν τον ενδιαφέρει ο αριθμός των καταστημάτων αλλά η λειτουργία υγιών καταστημάτων, προσθέτοντας ότι στο διάστημα 2022 – 2024 η εταιρεία έκλεισε 6 καταστήματα τα οποία ήταν ζημιογόνα, κατά 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο συνολικά.

Τώρα όσον αφορά τo franchise ειδικότερα, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και αναμένεται να ανοίξουν 25 νέα καταστήματα το 2024.

Καθώς οι υποδομές της εταιρείες έχουν ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, με τη λειτουργία του ανακαινισμένου Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, η γνωστή αλυσίδα αναμένεται να αναπτύσσει περαιτέρω το ήδη επιτυχημένο My Market Local και στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόσφατα άνοιξαν νέα My market Local στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά), ενώ αναμένονται σε λίγο καιρό και καταστήματα σε Βασ. Όλγας και Χαριλάου.

Μπορεί να βοηθήσει ο τουρισμός...

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ιδιαίτερης σημασίας έχει και η δυναμική της τουριστικές αγοράς. Πιθανά σημεία νέων καταστημάτων My market Local ίσως είναι νησιά με τουριστική κίνηση, σημεία που θα μπορούν να έχουν και εποχιακό χαρακτήρα αν το επιθυμεί ο franchisee.

Γενικότερα, η αλυσίδα σήμερα αριθμεί 249 καταστήματα, εκ των οποίων τα 22 είναι My market Local, το μοντέλο franchise της Μetro, στo οποίo πρόκειται να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης, μέχρι το 2026 αναμένεται να ανοίξουν 100-120 νέα My market με την συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να είναι My Market Local.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr