NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Το ΤΜΕΔΕ ανοίγει τον διάλογο για ένα βιώσιμο μέλλον!

Το ΤΜΕΔΕ ανοίγει τον διάλογο για ένα βιώσιμο μέλλον!

Γνωρίζετε ότι το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτίθεται σε επικίνδυνες κλιματικές συνθήκες, τουλάχιστον 20 ημέρες τον χρόνο; Άραγε ξέρετε πως οι καταστροφές που σημειώθηκαν μόνο το 2022 υπολογίζεται πως κόστισαν παγκοσμίως 313 δισ. δολάρια;

Η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα δεν είναι έννοιες αυθαίρετες, ούτε αφορούν προκλήσεις για το μακρινό μέλλον.

Είναι ζητήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και οικονομίας, και ειδικότερα τον τομέα των υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό επίκαιρο όσο ποτέ είναι το διεθνές συνέδριο του ΤΜΕΔΕ για τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο με τίτλο «Redefining the Future Horizons» που θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Ιουνίου, παρουσία κορυφαίων παραγόντων του τεχνικού κόσμου, στελεχών της εγχώριας και διεθνούς αγοράς με γνώση του αντικειμένου.

Ορατές οι προκλήσεις - ανάγκη για συνθέσεις

Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές - και πολλές φορές καταστροφικές – με ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που πλήττουν ανεπανόρθωτα πόλεις και αγροτικές περιοχές, οικοσυστήματα, κατασκευές, υποδομές και εν τέλει θέτουν εν αμφιβόλω την ανάπτυξη και μακροημέρευση μιας κοινωνίας.

Αναντίρρητα, οι ανάγκες για την «επόμενη ημέρα» μεταβάλλονται γοργά και οι σχεδιασμοί για το μέλλον επαναπροσδιορίζονται, καθώς είναι απαραίτητες οι συνέργειες εκείνες που θα αναδείξουν λύσεις και προσεγγίσεις για μια αειφόρο ανάπτυξη.

Διαχρονικά δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες το ΤΜΕΔΕ

Το ΤΜΕΔΕ έχει αποδείξει διαχρονικά πως βρίσκεται δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες του τεχνικού κόσμου, της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και υποστηρίζει σήμερα σθεναρά τις μεγάλες προσπάθειες που απαιτούνται για έναν κόσμο πιο βιώσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΜΕΔΕ φέρνει στο «ίδιο τραπέζι» κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο που έχει ως στόχο να αναδείξει τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο, χαρτογραφώντας τις σύγχρονες προκλήσεις, τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τα best practices σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, στόχος του είναι να αναδείξει τις νέες προκλήσεις και να συγκεράσει τις απόψεις ειδικών, αναφορικά με το μέλλον των πόλεων και των χωρών, αλλά και τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν.

Χρυσή «ευκαιρία» τα χρηματοδοτικά εργαλεία και η εμπειρία του τεχνικού κόσμου

Δίχως αμφιβολία η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις - ελέω των διεθνών συνθηκών που επικρατούν - είναι επιτακτική. «Χρυσή ευκαιρία» προς μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη αποτελεί η έγκαιρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 70 δισ. ευρώ από το RRF και το ΕΣΠΑ.

Σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχονται, μεταξύ άλλων, οι μεγάλες (απαιτούμενες) επενδύσεις στις υποδομές της χώρας, οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει η υψηλή τεχνολογία σε συνδυασμό με τα μεγάλα διακυβεύματα που κομίζει η κλιματική κρίση.

Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και συμμετοχής προς ένα βιώσιμο μέλλον. Καλούνται δε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, να υιοθετήσουν τάσεις και συνθήκες, αφομοιώνοντας το σύνθετο - και με γεμάτο προκλήσεις - περιβάλλον που δημιουργείται σήμερα: από την Πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς... μέχρι τον τεχνικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις τράπεζες ή την ασφαλιστική αγορά και φυσικά την ίδια την κοινωνία.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουνίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του ΤΕΕ θα χαρτογραφήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τα καίρια ζητήματα που τίθενται σήμερα, υπό το πρίσμα της ελληνικής και παγκόσμιας εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών δεδομένων γύρω από την κλιματική κρίση και τις ανάγκες γύρω από ένα βιώσιμο μέλλον σήμερα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr