NEWSFLASH...
Startup | Get Inspired
ανάγνωση

Τα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια που προσφέρουν δύναμη και ανεξαρτησία

Τα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια που προσφέρουν δύναμη και ανεξαρτησία

Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα, πως η ζωή των ανθρώπων στα αναπηρικά καροτσάκια είναι πολύ δύσκολη, καθώς αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα τα οποία η κοινωνία θα έπρεπε να φροντίσει να μην υπάρχουν!

 2 αδέρφια όμως, συγκεκριμένα οι Πετρωτός Δημήτριος, Αρχιτέκτονας, και Πετρωτός Μάριος-Ερμής, Πτυχιούχος Πληροφορικής, παρατήρησαν αυτά τα προβλήματα μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και δημιούργησαν τα νέα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αλλάζουν δραστικά τις ζωές ανθρώπων με ειδικές ανάγκες προς το καλύτερο!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, γιατί δημιουργήσατε την Ladd//roller και ποιος ο σκοπός της; Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Δημήτρης: Πριν από πέντε χρόνια μου ζητήθηκε να ανακαινίσω πλήρως την κατοικία μιας οικογένειας της οποίας ένα μέλος, εξαιτίας ενός ατυχήματος, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά αναπηρικό αμαξίδιο στην καθημερινότητα του. Σιγά-σιγά το νέο σπίτι έπαιρνε μορφή. Η εσωτερική αναβαθμίδα εξαλείφθηκε, οι πάγκοι στην κουζίνα μπορούσαν να αυξομειώσουν το ύψος τους, τα ερμάρια μπορούσαν να πλησιάσουν κι εκείνα χαμηλά, τα ρούχα στις ντουλάπες να έρχονται πιο κοντά, τα μπάνια έγιναν πιο φιλικά. Κάτι όμως εξακολουθούσε να μην λειτουργεί όπως το θέλαμε. Αυτό φάνηκε γρήγορα όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δυσκολευόντουσαν εν μέρει να λειτουργήσουν στο ίδιο σπίτι μετά τις αλλαγές. Για το ίδιο δε το άτομο με την αναπηρία, όταν έβγαινε εκτός σπιτιού, όλα εξακολουθούσαν να είναι περίπλοκα. Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας το δομημένο περιβάλλον και τις ειδικότερες απαιτήσεις των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τολμήσαμε να αντιστρέψουμε το ζητούμενο και αντί να προσπαθούμε να κατεβάσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαμε στο ύψος των καθήμενων χρηστών των αναπηρικών αμαξιδίων σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε τους ίδιους στο ύψος της καθημερινότητας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η μεγαλύτερη επιβράβευση έρχεται κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος με αναπηρία δοκιμάζει το laddroller και νιώθει ευχαρίστηση, ανεξαρτησία και αίσθηση δύναμης

Τι το ξεχωριστό έχουν τα αναπηρικά αμαξίδια της Ladd//roller και ποια τα οφέλη της χρήσης τους;

Δημήτρης: Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να λαμβάνουν με πολύ απλό τρόπο την όρθια στάση. Να σηκώνονται όρθιοι αλλά και να κινούνται από την όρθια θέση. Η ορθοστάτηση είναι απαραίτητη γιατί με το τρόπο αυτό προλαμβάνεται μια πληθώρα προβλημάτων υγείας που δημιουργούνται, εξαιτίας της καθιστικής ζωής. Προβλήματα, τα οποία μπορούν και να αποβούν μοιραία, όπως για παράδειγμα η μόλυνση ενός απλού έλκους κατάκλισης. Η αμεσότητα με την οποία ο χρήστης του laddroller μπορεί να σηκώνεται όρθιος τον βοηθά να μένει υγιής αφενός και αφετέρου να μην αναγκάζεται να κάνει συνεχείς φυσιοθεραπείες, να μην χρειάζεται να τροποποιεί το σπίτι του, εξοικονομώντας σημαντικά και σε οικονομικό επίπεδο. Όμως η ικανότητα κάποιου να σηκώνεται όρθιος του δίνει και τη δυνατότητα να εργάζεται, να διασκεδάζει, να χρησιμοποιεί τις διάφορες δομές και να αλληλοεπιδρά με τους συνανθρώπους του στο ίδιο επίπεδο βελτιώνοντας και απλοποιώντας έτσι την καθημερινότητά του. Το laddroller όμως δεν είναι μόνο ένας απλός ορθοστάτης. Η εφεύρεσή μας, η οποία προστατεύεται διεθνώς, δίνει στον χρήστη της την ικανότητα να ξεπερνά εμπόδια, κράσπεδα και κενά με πολύ μεγάλη ευκολία. Έτσι, δεν μένει ποτέ κολλημένος και απελπισμένος στην αστική ζούγκλα. Η επιλεκτική τετρακίνηση, η δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου αλλά και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ακόμη και με χειροκίνητη προώθηση κάνουν το laddroller τόσο ολοκληρωμένο.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Δημήτρης: Με το Laddroller είμαστε μεταξύ των δέκα καλύτερων στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε πέρυσι το αμερικανικό ίδρυμα τεχνολογίας ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, αλλά και ανάμεσα στις 12 μόνο ομάδες παγκοσμίως, στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων, που πληρούσαν τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο Cybathlon, τους πρώτους βιονικούς Ολυμπιακούς αγώνες που οργανώθηκαν από το ΕΤΗ, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης τον περασμένο Οκτώβριο. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το τιμητικό βραβείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως αναγνώριση της συμβολής μας στην καινοτομία με την έρευνα και ανάπτυξη του laddroller. Παρόλα αυτά όμως, η μεγαλύτερη επιβράβευση έρχεται κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος με αναπηρία δοκιμάζει το laddroller. Η ευχαρίστηση, η ανεξαρτησία και η αίσθηση της δύναμης που του προσφέρει το laddroller, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας.

Τα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια που προσφέρουν δύναμη και ανεξαρτησία

Συμμετέχετε στην ψηφοφορία της Chivas Venture στο Los Angeles εκπροσωπώντας την Ελλάδα, όπου διεκδικείτε μέρος της χρηματοδότησης του $1.000.000.

Μάριος-Ερμής: Το CHIVAS VENTURE είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχει ως σκοπό την διάκριση επιχειρήσεων και εφευρέσεων με σημαντικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Η laddroller είναι η ελληνική συμμετοχή μεταξύ 30 επιχειρήσεων από ισάριθμες χώρες. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 8 Μαΐου online ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει 5 συνεχόμενες εβδομάδες ως τις 12 Ιουνίου. Στην ψηφοφορία αυτή επιδιώκουμε στήριξη, μέσω μιας ψήφου κάθε εβδομάδα από κάθε χρήστη του facebook.

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, με την υποστήριξη του κοινού, καταφέραμε να αναδειχθούμε 4οι μεταξύ των 30 διαγωνιζομένων χωρών. Οι ψήφοι που θα συγκεντρώνουμε κάθε μια από τις 5 εβδομάδες θα αντιστοιχούν σε τμήμα του συνολικού διαθέσιμου χρηματικού επάθλου. Στη σελίδα του laddroller στο facebook υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις για όσους επιθυμούν να στηρίξουν την ελληνική συμμετοχή. Στις 13 Ιουλίου θα βρεθούμε στο Los Angeles για τον τελικό του διαγωνισμού, όπου θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση της επιχείρησης μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μάριος-Ερμής: Στα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνεται η επίτευξη συνεργασιών με υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, με σκοπό την παραγωγή και την διάθεση του laddroller. Δεν υπάρχουν χώρες που δεν θα ήθελε η εταιρεία μας να αναπτυχθεί και χώρες αδιάφορες. Σίγουρα όμως, η εξέλιξη της πορείας μας πρέπει να γίνει με σίγουρα βήματα κάθε φορά και η ανάπτυξη να είναι προοδευτική βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει γίνει και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, ξεκινώντας από τις χώρες όπου έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εφεύρεση μας από κατασκευαστές και διανομείς με τους οποίους ήδη έχουμε έρθει σε επαφή κυρίως μετά την παρουσία μας σε εκθέσεις του κλάδου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr