NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017
31_05_2017 | 17:11 31_05_2017 | 17:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Οι 10 φιναλίστ αποκαλύπτουν τάσεις της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) ανακοίνωσε τους 10 φιναλίστ του φετινού Βραβείου για νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις, που διαγωνίζονται για χρηματοδότηση ύψους έως € 1.250.000, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω του δικτύου συνεργατών και υποστηρικτών του θεσμού. Η κριτική επιτροπή του Βραβείου, αποτελούμενη από 10 έμπειρους επιχειρηματίες και στελέχη, αξιολόγησε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, καταλήγοντας στην επιλογή των 10 φιναλίστ, με βάση τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, τη χρηματοοικονομική σύνεση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Οι φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού δραστηριοποιούνται σε έξι διαφορετικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η ιατρική τεχνολογία, τα τρόφιμα & ποτά, η μόδα, ο τουρισμός και η τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ψηφιακές και δημιουργικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφόρησης έχουν την ισχυρότερη αντιπροσώπευση στο διαγωνισμό, με τον τουρισμό να έρχεται δεύτερος. Αυτοί οι δύο τομείς αντιπροσωπεύουν το 36% των κατατεθειμένων αιτήσεων  του τρέχοντος έτους.

Στον διαγωνισμό του 2017, περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες κατέθεσαν 1.250 επιχειρηματικές προτάσεις - μία αύξηση κατά 12% από το 2016, γεγονός που δείχνει ότι η επιχειρηματική σκηνή στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Επιπλέον, η γεωγραφική εξάπλωση των συμμετεχόντων δεν περιορίζεται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, με σχεδόν το 35% των αιτήσεων να προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς ιστορίας του, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει λάβει πάνω από 3.850 αιτήσεις από περισσότερα από 10.000 άτομα και ομάδες και έχει ανακοινώσει 50 φιναλίστ και νικητές. Οι 14 προηγούμενοι νικητές δραστηριοποιούνται σε 11 επιχειρηματικούς τομείς και έχουν ήδη δημιουργήσει πολλές εκατοντάδες άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας ενεργά στο “brain gain” της χώρας. Τα συνολικά κεφάλαια που έχουν προσελκύσει οι νικητές του ΕΒΕ μέχρι σήμερα ανέρχονται σε € 17.420.000. Μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεντεύξεων ο αντίκτυπος του ΕΒΕ έχει επεκταθεί σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στα επόμενα χρόνια, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας προσβλέπει στην περαιτέρω  υποστήριξή του προς νεοσύστατες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα εύφορο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, σχολίασε: “Ο αυξανόμενος αριθμός επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί απόδειξη της διαρκούς προσπάθειας των Ελλήνων για τη μεταμόρφωση της Ελληνικής οικονομίας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο καινοτόμοι, είναι γενναίοι, επιλέγοντας τις πιο δύσκολες διαδρομές σταδιοδρομίας: να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση από την αρχή. Οι 10 φιναλίστ του ΕΒΕ 2017 αποτελούν παραδείγματα έμπνευσης για το πώς πρέπει να σκεφτεί και να λειτουργήσει ένας σύγχρονος επιχειρηματίας. Τους συγχαίρουμε όλους”.

Οι φιναλίστ του ΕΒΕ 2017

100mentors - H 100mentors () είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει μαθητές και φοιτητές με επαγγελματίες, πρότυπα στο χώρο εργασίας τους, διεθνώς. Η 100mentors προσφέρει στους μαθητές εξατομικευμένη αλληλεπίδραση συμπεριλαμβάνοντας την επιλογή συγκεκριμένης αγοράς εργασίας, την επιλογή του μέντορα, καθώς και έλεγχο στην ατζέντα της συζήτησης. Σχολεία και πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την 100mentors για να ενδυναμώσουν και να συνδέσουν τους σπουδαστές τους, συμβάλλοντας στις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Η 100mentors συνδέει 21.000 μαθητές από 270 σχολεία και πανεπιστήμια σε 17 χώρες με 2.500 μέντορες από περισσότερες από 800 εταιρείες από όλο τον κόσμο. 

Αιτούντες: Ελίνα Μπαζίνας, Γιώργος Νικολετάκης, Μιλτιάδης Ζεϊμπέκης.

Δείτε την ομάδα της 100mentors ακολουθώντας αυτό το link

Allcancode - Η Allcancode είναι μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. 

Αιτούντες: Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Έρση Σπαθοπούλου, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης.

Δείτε την ομάδα της Allcancode ακολουθώντας αυτό το link.

BET Solutions - Η BET Solutions προσφέρει καινοτόμες λύσεις στη φαρμακευτική και ιατρική έρευνα μέσω τεχνολογικών και λογισμικών προϊόντων για τη μη επεμβατική, προκλινική αξιολόγηση νέων φαρμάκων ή βιομορίων. Η τεχνολογία της BET Solutions είναι μοναδική διεθνώς, συνδυάζει μικρές διαστάσεις, υψηλές επιδόσεις και χαμηλό κόστος αγοράς, καθιστώντας την απεικόνιση προσιτή σε κάθε ερευνητή και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη σύγχρονη ιατρική.

Αιτούντες: Μαρία Γεωργίου, Γιώργος Λούντος, Παναγιώτης Παπαδημητρούλας.

Δείτε την ομάδα της BET Solutions ακολουθώντας αυτό το link.

Fresh strips - Η Fresh Strips παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει. Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης και, πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν      το βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Η Fresh Strips παρέχει διαβεβαίωση στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Η Fresh Strips στηρίζεται από μία σειρά από εταιρίες και οργανισμούς όπως η Merck, η EY και το HighTechXL.

Αιτούντες: Μάριος Χρυσολούρης, Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan.

Δείτε την ομάδα της Fresh Strips ακολουθώντας αυτό το link

Kindred Honey Soda - H Kindred Honey Soda είναι ένα φυσικό αναψυκτικό με Ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η Kindred έχει επαναπροσδιορίσει τη μοναδική αυτή συνταγή με βάση το μέλι, και την προσφέρει με τη μορφή ενός αναψυκτικού σε ανθρώπους που υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η εταιρεία το περιγράφει ως «τον τέλειο συνδυασμό του σύγχρονου τρόπου ζωής και της παραδοσιακής κληρονομιάς σε ένα αναψυκτικό».

Αιτούντες: Μάνος Σμυρλάκης, Νικόλας Σμυρλάκης.

Δείτε την ομάδα της Kindred Honey Soda ακολουθώντας αυτό το link

Kooreloo - Η Kooreloo, είναι μια νέα εταιρία που σχεδιάζει επώνυμες τσάντες και αξεσουάρ και συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με επιλεγμένα στοιχεία της Ελληνικής και Μεσογειακής παράδοσης. Χαρακτηρισμένη από τη χρήση τοπικών υλικών και την παραδοσιακή ύφανση, η Kooreloo έχει δημιουργήσει μία σειρά αντικειμένων και αξεσουάρ για τη σύγχρονη γυναίκα - καθώς και άνδρα - για όλες τις περιστάσεις. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας, η Kooreloo έχει καταφέρει την εντυπωσιακή ανάπτυξή της διεθνώς, με παρουσία σε περισσότερα από 80 σημεία πώλησης υψηλού επιπέδου σε όλο τον κόσμο.

Αιτούντες: Λίλα Καραγιάννη, Αλέξης Κρασανάκης.

Δείτε την ομάδα της Kooreloo ακολουθώντας αυτό το link.

Tech Τalent Η Tech Talent είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στο χώρο των τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Η Tech Talent προσφέρει δωρεάν μία σειρά από τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό αλλά και σε άλλες τεχνολογικές δεξιότητες. Επιπλέον, προσφέρει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου αυτοί που αναζητούν εργασία μπορούν να δηλώσουν τις δεξιότητές τους, ώστε οι εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση να βρουν το προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Αιτούντες: Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Φίλιππος Ζακόπουλος, Γιάννης Σκλάβος, Χρήστος Ανδρεΐκος, Κωνσταντίνος Πολίτης.

Δείτε την ομάδα της Tech Talent ακολουθώντας αυτό το link

Quizdom Education - Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ψυχαγωγία, η Quizdom Education σκοπεύει να κάνει τη μάθηση διασκέδαση, χρησιμοποιώντας τους παράγοντες επιτυχίας του Quizdom.

Αιτούντες: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.

Δείτε την ομάδα της Quizdom Education ακολουθώντας αυτό το link

Welcome - Η Welcome επαναπροσδιορίζει τον τρόπο ταξιδιού προσφέροντας μία διαδικτυακή πλατφόρμα για την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία. H Welcome παρέχει στους ταξιδιώτες μία φιλική και ενημερωτική μεταφορά προς και από αεροδρόμια ή λιμάνια, εξοπλίζοντας τους με απαραίτητα προϊόντα για το ταξίδι τους (κάρτες SIM, εισιτήρια μουσείων κλπ.) και τη σύνδεσή τους με επιλεγμένους παρόχους δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Η Welcome συνδέει τους ταξιδιώτες με ένα διαδικτυακό «φίλο» που παρέχει πολύτιμες συμβουλές σε όλη τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Η εφαρμογή είναι ήδη ενεργή σε 9 προορισμούς και το 2017 θα εξυπηρετήσει πάνω από 200,000 ταξιδιώτες.

Αιτούντες: Αλέξανδρος Τρίμης, Σάββας Γεωργίου.

Δείτε την ομάδα της Welcome ακολουθώντας αυτό το link

WOVER - Το WOVER είναι μία εφαρμογή για κινητά την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία Mobiltron, η οποία παρέχει ένα προσωποποιημένο σύστημα ενημέρωσης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Με το WOVER ο χρήστης δημιουργεί ένα δίκτυο που τον ενώνει με τους  ανθρώπους και οργανισμούς που επιθυμεί να ανταποκριθούν σε περίπτωση κινδύνου. Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αναλύει διαρκώς μια πληθώρα δεδομένων για την ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών στην καθημερινή δραστηριότητα του χρήστη, που θα μπορούσαν να υποδηλώσουν έναν επικείμενο κίνδυνο ή ατύχημα. Το WOVER στοχεύει στην υποστήριξη εκείνων που θέλουν μία δραστήρια, ασφαλή καθημερινότητα, χωρίς άγχος.

Αιτούντες: Σταύρος Σχίζας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Δείτε την ομάδα της WOVER ακολουθώντας αυτό το link.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr