NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Elektronio: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Elektronio: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Η Άννα Χλιούρα, Co-Founder & Marketing Manager της Elektronio, καθώς αποτελεί το επικοινωνιακό μυαλό πίσω από το εγχείρημα, αφού είναι επιφορτισμένη με τη στρατηγική μάρκετινγκ της startup, μίλησε στο epixeiro.gr.

Η Άννα σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο ομώνυμο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας από το ίδιο τμήμα. Έχει εργαστεί σε ποικίλες δημοσιογραφικές θέσεις παράλληλα με τις σπουδές της, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, βρήκε την “είδηση” της ζωή της στην Elektronio, για την όποια έχει λάβει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Τι είναι όμως τελικά η Elektronio; Η Άννα μας εξηγεί: «Δημιουργήσαμε την  Elektronio, καθώς θέλαμε να προτείνουμε νέους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Εν πολλοίς, αυτό έχει πραγματοποιηθεί με το πρώτο μας μοντέλο, το “Play”, το οποίο συνιστά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ρηξικέλευθο σχεδιασμό. Αυτό το ποδήλατο άλλαξε άρδην τη δική μας καθημερινότητα και αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με όλους εσάς, για αυτό και έχουμε ως μότο το #reimagineyourvehicle (ξαναφαντάσου το όχημα σου)».

Παράθεση - epixeiro.gr

Τα ποδήλατα της Elektronio, όπως αναφέρει και το όνομα τους, μπορούν να μετατρέψουν τη καθημερινή μετακίνηση στη “ζούγκλα” της πόλης σε παιχνίδι!

Τι το ξεχωριστό έχουν τα ποδήλατα της Elektronio;

Τα ποδήλατα της Elektronio, όπως αναφέρει και το όνομα τους, μπορούν να μετατρέψουν τη καθημερινή μετακίνηση στη “ζούγκλα” της πόλης σε παιχνίδι. Έχουν μία επαναστατική γεωμετρία, μία ιδιαιτέρως άνετη θέση οδήγησης και παρότι είναι τρίτροχα, συμπεριφέρονται σαν ένα ποδήλατο με δυόμιση τροχούς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν το ιδιαίτερο μπροστινό “tilt and flex” σύστημα, το οποίο κάνει το ποδήλατο τρομερά ευέλικτο, γρήγορο και παράλληλα απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό. Μπορούμε, δε, να κάνουμε δίχως κόπο και ιδρώτα πολλά χιλιόμετρα, καθώς είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενο. Το πιο ξεχωριστό, πάντως,  είναι η πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία και οι επιλογές customization που προσφέρουμε, δημιουργώντας προϊόντα εναρμονισμένα πλήρως με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η έμπνευση ήρθε από το προσωπικό όνειρο του συνιδρυτή και δημιουργικού νου της Elektronio, Παντελή Ζάρκου που ήθελε να δημιουργήσει ευφυή οχήματα προσωπικής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Elektronio: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία για εμάς είναι το γεγονός ότι ήδη έχουμε λανσάρει μία πρόταση στην αγορά και έχουμε πραγματοποιήσει τις πρώτες μας custom παραγγελίες. Τη δυναμική μας φαίνεται να την έχουν αντιληφθεί και άλλοι, καθώς στα δύο χρόνια ζωής του Elektronio έχουμε διακριθεί σε αρκετούς startup διαγωνισμούς και έχουμε αποσπάσει επαίνους για την επιχειρηματική μας προσπάθεια. Τελευταίο μας επίτευγμα είναι ότι συγκαταλεχθήκαμε στους νικητές της τελευταίας καμπάνιας της Nissan Ελλάδος #GenerationN, που παρουσίασε ελπιδοφόρα projects  της νέας γενιάς στη χώρα.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Ζωντανό παραμένει το κίνητρο στην ομάδα με το να έχουμε κοινή αφετηρία και στόχους. Ασχολούμαστε με κάτι που αγαπούμε και πιστεύουμε και δουλεύουμε καθημερινά για να βάζουμε ένα λιθαράκι ώστε το  Elektronio να εξελίσσεται.

Elektronio: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Ποιο είναι το όραμα σας;

Όραμα μας είναι να επικυρώνουμε συνεχώς το #reimagineyourvehicle, οπότε θέλουμε να προτείνουμε και άλλες ευφυείς λύσεις βιώσιμης μετακίνησης στο μέλλον ενώ ονειρευόμαστε να κυκλοφορούν χαρούμενα “Εlektronio-s” σε διάφορες μητροπόλεις του κόσμου.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Μια startup μπορεί να ξεκινήσει σίγουρα χωρίς επενδυτές γιατί ουσιαστικά έτσι ξεκινήσαμε και εμείς, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια χρηματοδότηση. Από την άλλη, μια startup χωρίς καθόλου χρήματα ή πόρους σίγουρα δεν μπορεί να ξεκινήσει. Η δική μας συνταγή είναι να επιχειρήσεις με την ελάχιστη βιώσιμη επένδυση. Εάν πάλι δε διαθέτεις ούτε αυτή, πρέπει να στραφείς σε εξεύρεση κεφαλαίων είτε από επενδυτές είτε από crowdfunding για να δεις τη startup σου να παίρνει σάρκα και οστά.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Επειδή και εμείς είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα μας, δεν μπορώ να δώσω κάποια βαθυστόχαστη συμβουλή. Αυτό που θα έλεγα είναι να επιχειρήσουν με κάτι που τους παθιάζει, να αφοσιωθούν στο εγχείρημά τους και να μη σταματούν να μαθαίνουν στο επιχειρηματικό τους ταξίδι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr