NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Η Χριστίνα Πιστοφίδου τελείωσε Performance Costume (ενδυματολογία) στη σχολή καλών τεχνών του Εδιμβούργου (Edinburgh College of Art - που ανήκει στο University of Edinburgh). Έχει εργαστεί στο Royal Opera House του Λονδίνου, το Scottish Opera στη Γλασκόβη και το styling department του matchesfashion.com. Την εταιρία Wengko Mole LTD την ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 με έδρα το Λονδίνο, και το brand έχει παρουσία με καταστήματα και σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα.

Η Χριστίνα ξεκίνησε στο χώρο της ενδυματολογίας και του θεάτρου, και απ’ την αρχή ερωτεύτηκε το χρώμα και την κίνηση του υφάσματος. Είχε εργαστεί σε διάφορα projects χορού όπου παρατήρησε τη σχέση κίνησης και υφάσματος, κάτι που την ενέπνευσε να σχεδιάσει την επιφάνειά του. Κάπως έτσι την κέρδισε η μόδα και άλλαξε ελαφρώς κατεύθυνση, επιθυμώντας να δημιουργήσει όσο πιο απλά ρούχα μπορούσε, για να αφήσει το μάτι να επικεντρωθεί στο ύφασμα και την ποιότητά του. Λόγω σπουδών και εργασίας στην Αγγλία είχε επαφές εκεί και μπόρεσε απ΄την αρχή να βρει συνεργάτες στον τομέα του digital printing με τους οποίους συνεργάζεται μέχρι και σήμερα!

Παράθεση - epixeiro.gr

Η έκφραση Wéngko Molé περιγράφει τον προστατευτικό ρόλο του Ινδονησιακού «sarong» όταν οι ιθαγενείς το τυλίγουν γύρω από τους ώμους τους στη δύση του ηλίου

Τι εμπόδια συνάντησες στον δρόμο σου ώστε να πετύχεις το όνειρό σου και πώς τα ξεπέρασες; Ποια ήταν η στιγμή που πίστεψες ότι είσαι πλέον στον δρόμο της επιτυχίας;

Εμπόδια συναντάς συνέχεια, αλλά στην αρχή σου φαίνονται βουνό! Τα περισσότερα εμπόδια που βρίσκεις στην αρχή πιστεύω ότι είναι λόγω έλλειψης εμπειρίας και κύρους στο χώρο. Όπως είπα και νωρίτερα με κάποιους προμηθευτές, ειδικά όσον αφορά την εκτύπωση στο ύφασμα, συνεργαστήκαμε απ΄την αρχή καλά. Πολλές άλλες συνεργασίες όμως, στην παραγωγή αλλά και στην προώθηση του brand ήταν πολύ πιο δύσκολο να χτιστούν και με αρκετές τρικλοποδιές στο δρόμο! Στην παραγωγή της δεύτερης συλλογής μου με «κρέμασαν» δύο εργοστάσια τελευταία στιγμή και έμεινα χωρίς λύση και με πολύ άγχος! Είχα πειστεί όμως ότι θα βρεθεί κάπως ο τρόπος να φτιαχτεί η συλλογή! Τότε αποφάσισα να συνεργαστώ πρώτη φορά με ελληνικά εργοστάσια και ανέβηκα Βόρεια Ελλάδα όπου είχα κάποιες γνωριμίες. Γύρισα όλες τις πόλεις και τα χωριά και τελικά βρήκα κάποιους απ’ τους πιο έντιμους συνεργάτες με τους οποίους έχω δουλέψει. Άρα κάθε εμπόδιο για καλό!

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Φτιάχνω ρούχα τα οποία είναι δύσκολο να ραφτούν και έχουν στυλ που θέλει καιρό να συνηθίσει η πελάτισσα. Κάθε μέρα όμως βλέπω καινούριους ανθρώπους να πιστεύουν σε αυτό που κάνω και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά! Αυτός ίσως είναι και ο δρόμος της επιτυχίας! Τον διανύεις συνέχεια με σκαμπανεβάσματα και στιγμές που σου ρίχνουν την αυτοπεποίθηση, αλλά και άλλες που σε κάνουν να πετάς! 

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Μίλησέ μας για την εταιρία σου, την Wengko Mole. Τι το ξεχωριστό προσφέρει; Τι είναι το ''sarong''; Από πού πήρες την επιρροή και τι το ξεχωριστό προσφέρει αυτό;

Η έκφραση Wéngko Molé περιγράφει τον προστατευτικό ρόλο του Ινδονησιακού «sarong» όταν οι ιθαγενείς το τυλίγουν γύρω από τους ώμους τους στη δύση του ηλίου. Το brand είναι εμπνευσμένο από το απλό αυτό ρούχο και τις χρήσεις του σε Ασιατικές χώρες με ζεστό κλίμα. Διατηρώντας τη λιτή και εκλεπτυσμένη γραμμή του Ινδονησιακού «sarong», κάθε χρόνο προσθέτω ρούχα γύρω απ’ τη φιλοσοφία αυτή, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη προσοχή στα μοτίβα και τα χρώματα των υφασμάτων τα οποία σχεδιάζω εγώ και τυπώνονται στην Αγγλία. Για κάθε καινούρια συλλογή σχεδιάζω μεγάλη γκάμα με prints και λίγα κομμάτια από το καθένα, ώστε η πελάτισσα να μπορεί να έχει κάτι ξεχωριστό. Εκτός χρωμάτων το δυνατό στοιχείο του brand είναι η άνεση και η ευελιξία του ρούχου να φορεθεί σε διάφορες περιστάσεις και προορισμούς.

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Τι σημαίνει επιτυχία για εσένα; Ποια είναι τα επιτεύγματά σου ως τώρα;

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία πιστεύω πως έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις! Πέραν αυτού όμως είναι ωραίο να μπορείς καμιά φορά να ξεπερνάς τα όριά σου για να καταφέρεις τους στόχους σου, και να αποδεικνύεις ότι άτομα που δεν πίστεψαν σε εσένα τελικά είχαν άδικο. Όπως όλοι έτσι και εγώ συνάντησα ανθρώπους που μου έκοψαν τα φτερά. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως πείσμωσα και επέμεινα να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω! Σε πτυχία που δίστασα να ξεκινήσω τελικά τελείωσα με βραβείο. Το brand είναι πολύ νέο ακόμα για να έχει σημαντικά επιτεύγματα στο βιογραφικό του, αλλά όταν βλέπω το χαμόγελο στο πρόσωπο αυτών που φοράνε τα ρούχα μου, ή βλέπω κοπέλες να περιμένουν το καλοκαίρι για να τα ξαναφορέσουν, αισθάνομαι ότι είμαι σε καλό δρόμο!

Η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία έρχεται όταν περνάς όμορφα με αυτό που κάνεις!

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α που θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του στον χώρο της μόδας;

Να ρωτήσει τον εαυτό του/της τι θέλει να καταφέρει αυτός/η μέσα από αυτό. Πως θα τον κάνει καλύτερο, πιο γεμάτο άνθρωπο; Είναι κάτι που του ομορφαίνει τη μέρα; Έχει δει κάτι που δεν υπάρχει και θέλει να το περάσει σαν μήνυμα στην κοινωνία; Όταν απαντήσεις τα παραπάνω είσαι έτοιμος/η να ξεκινήσεις ότι θες. Και να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις! Όταν το πάρεις απόφαση κοίτα το στόχο σου και μην επηρεάζεσαι αρνητικά από τους άλλους. Υπάρχουν σίγουρα άτομα που θα σε κρίνουν, αλλά κάπου εκεί έξω είναι και ο κύκλος ανθρώπων που περιμένει το προϊόν σου και θα το στηρίξει!

Πάνω απ’όλα, μην το σκέφτεσαι πολύ! Απλά ξεκίνα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr