NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Quizdom Education: Όταν η Εκπαίδευση γίνεται Διασκέδαση

Quizdom Education: Όταν η Εκπαίδευση γίνεται Διασκέδαση

Ο Χρήστος Τσούνης σπούδασε στην Ελλάδα και την Αγγλία αποκτώντας ειδίκευση στην επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Έχει περάσει αρκετές φορές και μάλιστα σε νεαρή ηλικία τις δυσκολίες και την αγωνία των startups καθώς συμμετείχε σε αρκετά επιτυχημένα projects όπως η Yourse και το E-MAILiT ενώ έχει ιδρύσει και τη JNBC, εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων με βασικό αντικείμενο τη διαδικτυακή παρουσία και προώθηση. Σήμερα όμως, μίλησε στο epixeiro.gr για το Quizdom Education, το οποίο προσφάτως ήταν ανάμεσα στους 5 νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017.  Το Quizdom Education έχει σκοπό να μετατρέψει την εκπαίδευση για τους μαθητές σε ένα ευχάριστο… παιχνίδι!

Το Quizdom είναι μία ελληνική δωρεάν εφαρμογή παιχνιδιού για smartphones και tablets που εδώ και 3 χρόνια ψυχαγωγεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες. Το 2016 η ομάδα αποφάσισε να εισέλθει στον τομέα της Εκπαίδευσης και να βοηθήσει τους μαθητές λυκείου να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες με έναν ευχάριστο και αποδοτικό τρόπο. Η αρχή έγινε με τα εξειδικευμένα Groups Πανελληνίων στα μαθήματα «Έκθεση», «Αρχαία», «Ιστορία», «Λατινικά» και «Βιολογία». Η ανταπόκριση των χρηστών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί μία αυτόνομη εκπαιδευτική εφαρμογή. Η εφαρμογή αυτή θα βασίζεται στις αρχές που διέπουν και το Quizdom οι οποίες δεν είναι άλλες από την Εκπαίδευση, την Κοινωνικότητα και τη Διασκέδαση. Στόχος του πρότζεκτ είναι η εκπαίδευση να μετατραπεί σε διασκέδαση.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει το Quizdom Education και ποια τα οφέλη; 

Το Quizdom Education είναι μία εφαρμογή που βάζει σε προτεραιότητα τη διασκέδαση. Η εκπαίδευση έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα μίας αμιγώς διασκεδαστικής και παιχνιδοποιημένης (gamified) διαδικασίας. Ο μαθητής, μπορεί να αναμετρηθεί σε ερωτήσεις που αφορούν την ύλη των Πανελληνίων και να προκαλέσει άλλους μαθητές στις επιθυμητές θεματικές ενότητες. Τα οφέλη μίας τέτοιας προσέγγισης πολλαπλασιάζονται όταν συνδυαστούν με εξατομικευμένα τεχνολογικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν στον μαθητή να εντοπίζει τις ενότητες στις οποίες υστερεί, τους τύπους των ερωτήσεων στους οποίους πρέπει να δώσει έμφαση αλλά και τη συνολική του κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της Ελλάδας που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Πρόκειται δηλαδή για μία πλατφόρμα η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη του μαθητή και τον βοηθά να βελτιωθεί στα κρίσιμα σημεία του. Και όλα αυτά ενώ ο μαθητής απλώς παίζει την αγαπημένη του εφαρμογή.

Παράθεση - epixeiro.gr

«Το όραμά μας είναι να κάνουμε πραγματικά την εκπαίδευση παιχνίδι» -Χρήστος Τσούνης-

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Παρατηρήσαμε πως οι χρήστες της αρχικής εφαρμογής Quizdom όσο περισσότερο καιρό έπαιζαν, τόσο πιο σωστά απαντούσαν. «Απολύτως φυσιολογικό» θα σκεφτεί κανείς καθώς οι χρήστες μαθαίνουν τις απαντήσεις ακόμα κι αν υπάρχουν πάνω από 20.000 ερωτήσεις στο Quizdom! Σκεφτήκαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε αυτό το χαρακτηριστικό στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Εξ’αρχής σκεφτήκαμε τις Πανελλήνιες καθώς αυτές αποτελούν μία από τις πιο ανταγωνιστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες  στην Ελλάδα. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας των εξειδικευμένων Groups των Πανελληνίων την οποία και υλοποιήσαμε με επιτυχία δύο συνεχόμενα σχολικά έτη, 2015-2016 και 2016-2017. Τώρα θέλουμε να πάμε την προσπάθεια ένα βήμα πιο μπροστά και να δημιουργήσουμε μία ξεχωριστή εφαρμογή προσανατολισμένη στην εκπαίδευση με ακόμα περισσότερες λειτουργίες και αποτελεσματικότητα για τους μαθητές.

Πιστεύετε το Quizdom Education μπορεί να μετατραπεί από απλό παιχνίδι γνώσης σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση και τις εξετάσεις των μαθητών; Τι αποτελέσματα βλέπετε ως τώρα;

Μέσα από τα Groups των Πανελληνίων και των Αγγλικών έχουμε ήδη βοηθήσει πάνω από 40,000 μαθητές μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Στη δοκιμαστική προσπάθεια που πραγματοποιήσαμε στις Πανελλήνιες του 2016 και του 2017 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των σωστών απαντήσεων μετά από μόλις δύο μήνες χρήσης της εφαρμογής! Συγκεκριμένα, το Quizdom βοήθησε τους μαθητές να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην ύλη των Πανελληνίων κατά 20%! Το ποσοστό αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην εισαγωγή ή όχι στην επιθυμητή σχολή του εκάστοτε μαθητή. Τέλος, τα σχόλια που λάβαμε από μαθητές, καθηγητές και γονείς ήταν πολύ θετικά και αντικατόπτριζαν αυτό που είχαμε δει κι εμείς από τα στατιστικά μας. Για τους λόγους αυτούς, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως η καινούρια, εξειδικευμένη εφαρμογή Quizdom Education θα μπορέσει να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούνιο του 2018.

Πώς ακριβώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε αυτήν την ιδέα; Υπάρχει κάποιο σχέδιο συνεργασίας με τα ελληνικά σχολεία; Πως πιστεύετε θα υποδεχτεί την ιδέα αυτήν ο εκπαιδευτικός κόσμος στην Ελλάδα;

Αυτή τη στιγμή έχουμε ενεργές συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι τόσο για το περιεχόμενο των ερωτήσεων και την πλήρη κάλυψη της ύλης όσο και για υπόλοιπα θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Hellenic American Union) η οποία μας στηρίζει με ερωτήσεις και συμβουλές αναφορικά με την προετοιμασία για το Lower/B2. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε έναν πόλο έλξης όπου δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές, να δημιουργούν κοινότητες και να τις διαχειρίζονται. Πρόκειται δηλαδή για την πλήρη ψηφιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η πλατφόρμα στήνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά προς τους υφιστάμενους θεσμούς. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε πως ο Ελληνικός εκπαιδευτικός κόσμος θα την αγκαλιάσει.

Ήσασταν ανάμεσα στους 5 νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017. Μιλήστε μας για αυτό.

Το Quizdom Education είναι ένα project στο οποίο δουλεύουμε εδώ και 2 χρόνια έχοντας καταβάλει πάρα πολλή προσπάθεια σε αυτό. Είναι σημαντικό λοιπόν για εμάς να βλέπουμε πως καταξιωμένα στελέχη ενός ιδιαίτερα αξιόλογου θεσμού όπως το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αναγνωρίζουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Οι πόροι που θα έρθουν από το βραβείο θα επιταχύνουν τις διαδικασίες δίνοντάς μας τη δυνατότητα να φέρουμε την καινούρια μας εφαρμογή πιο γρήγορα στους χρήστες μας

Τι θέλετε να δείτε το Quizdom Education να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια την #1 εκπαιδευτική εφαρμογή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θέλουμε κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική διαδικασία που τόσο εύκολα μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Το όραμά μας είναι να κάνουμε πραγματικά την εκπαίδευση παιχνίδι.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr