NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Amazon Key: Η Amazon θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο πρόσβασης στην είσοδο της οικίας σας, φέροντας εις πέρας την παράδοση και στο «τελευταίο μίλι»

Amazon Key: Η Amazon θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο πρόσβασης στην είσοδο της οικίας σας, φέροντας εις πέρας την παράδοση και στο «τελευταίο μίλι»

Η Amazon δεν αναζητά μόνο καινοτόμες εναλλακτικές ταχυμεταφορικές υπηρεσίες – επιχειρηματικά μοντέλα (Logistics: Οι πιθανές στρατηγικές λύσεις για αξιόπιστη παράδοση στο «τελευταίο μίλι») που στόχο τους θα έχουν την αξιόπιστη παράδοση στο «τελευταίο μίλι», αλλά σπάει κυριολεκτικά το «φράγμα» του κατωφλιού των νοικοκυριών μέσω της νέας υπηρεσίας Amazon Key και παραδίδοντας τις παραγγελίες των Prime πελατών της μέσα στην οικία τους.

amazon-key.jpg?w=600&h=432Μέσω της παραπάνω υπηρεσίας, η Amazon θέλει να αποκτήσει ξεκάθαρα τον έλεγχο ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ με αυτή φαίνεται ότι φέρνει εις πέρας και το τελευταίο σκέλος του «ταξιδιού παράδοσης» ενός πακέτου, ήτοι την παράδοση της παραγγελίας στα διαμερίσματα των πελατών της, χωρίς την παρουσία τους.

Προϋπόθεση για τη χρήση της υπηρεσίας από τους Prime πελάτες της είναι η αγορά του σετ εργαλείου In-Home-Kits αξίας 249,99 δολαρίων και η οποία περιλαμβάνει μια ειδική κάμερα εσωτερικού κυκλώματος ασφαλείας και μια «έξυπνη» κλειδαριά. Αρχικά, η “Amazon Key” θα διατίθεται από τις 8 Νοεμβρίου σε 37 πόλεις και ευρύτερες περιοχές των Η.Π.Α. και ο πελάτης θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη διαδικασία παράδοσης του δέματος στο σπίτι του από τον διανομέα μέσω της κάμερας.

Βέβαια με τον παραπάνω τρόπο, η Amazon αποκτά τον έλεγχο  πρόσβασης στην είσοδο της οικίας των πελατών της και ως εκ τούτου μπορεί να καταγράψει-παρακολουθήσει τις συνήθειες τους. Ο παραπάνω έλεγχος δεν αφορά μονάχα τις παραγγελίες, αλλά και την εκμετάλλευση του δικτύου της παρόχων τοπικών υπηρεσιών και τεχνητών, της Amazon Home Services (Amazon Services: H Amazon ενσωματώνει υπηρεσίες τοπικών τεχνιτών), προσφέροντας στους παραπάνω πρόσβαση κατ’ απαίτηση, για διεκπεραίωση των εργασιών στις οικίες των πελατών της.

Επειδή κατά κανόνα τα νοικοκυριά έχουν μονάχα μια κεντρική πόρτα με κλειδαριά, όποιος καταφέρει να την ελέγξει αποκτά με μιας και την αποκλειστική πρόσβαση στο νοικοκυριό.

Σίγουρα, η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρακτικής χρειάζεται κάποιο χρόνο. Όπως, όμως, μας το έδειξε το παράδειγμα της Airbnb, κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ενοικιάζει χωρίς πια κανένα ενδοιασμό τον χώρο του σε κάποιον ξένο, αξιολογώντας την ευκολία-άνεση υψηλότερα από τα θέματα ασφάλειας έτσι και ο πελάτης της Amazon μάλλον θα συνηθίσει σχετικά σύντομα στην ευκολία-άνεση παράδοσης των παραγγελιών μέσα στην οικία του. Καθιστώντας την Amazon Key ως το κλειδί επιτυχίας για την Amazon όχι μονάχα για την αποκλειστική πρόσβαση στην είσοδο των νοικοκυριών, αλλά και για την εκμετάλλευση όλων των σχετικών υπηρεσιών με το «έξυπνο» σπίτι.

Aaron Levie ✔@levie: Amazon's next innovation: Amazon House. You literally just live inside of their warehouse and get instant delivery.

Όπως αναφέρει ο Aaron Levie, CEO της Box.com, εάν το παραπάνω γίνει πραγματικότητα, τότε κυριολεκτικά θα είναι σαν να ζούμε μέσα σε αποθήκες της Amazon!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr