NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Οι 5 προϋποθέσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν αξίζει να παραστείτε σε μια εκδήλωση networking, ή όχι

Οι 5 προϋποθέσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν αξίζει να παραστείτε σε μια εκδήλωση networking, ή όχι

Ο χρόνος λίγος και οι προσκλήσεις πολλές. Έχει νόημα στ’ αλήθεια να αφιερώνει κανείς τον πολύτιμο χρόνο του σε εκδηλώσεις με σκοπό το networking; Σημαντική η καλλιέργεια της φήμης μας και το άνοιγμα των γνωριμιών μας σε κύκλους διαφορετικούς από αυτούς που κινούμαστε, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αξιοποιηθεί ο χρόνος που θα διαθέσουμε; 

Η απάντηση είναι απλή: δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Μπορούμε όμως να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα που θα λειτουργήσουν ως «φίλτρα» για να πάρουμε την απόφαση αν θα συμμετάσχουμε ή όχι.

Γνωρίζετε αυτόν που προσκαλεί; Ξέρετε ακριβώς τι κάνει, πόσο επιτυχημένος είναι και άρα πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος του προσκαλώντας σας και διοργανώνοντας το κάλεσμα αυτό; Έχει συγκεκριμένο θέμα η εκδήλωση; Έχει δομή το κάλεσμα και μπορείτε να γνωρίζετε ποιους ανθρώπους θα συναντήσετε εκεί, ή θα βρεθείτε σε μια πολυκοσμία που δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίσετε κάποιον;

Υπάρχουν πέντε προϋποθέσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Πείτε ΝΑΙ στην πρόσκληση εάν:

  • Σας ενδιαφέρει το θέμα της εκδήλωσης. Πού ξέρετε; μπορεί το ενδιαφέρον σας για κάτι καινούργιο να είναι η αρχή μιας νέας γνωριμίας που θα σας ανοίξει νέες ευκαιρίες, προσωπικές και επαγγελματικές.
  • Σας ενδιαφέρει το κοινό που έχει προσκληθεί. Ένα ενδιαφέρον θέμα είναι εξαιρετικό κίνητρο για να απαντήσετε θετικά σε μια πρόσκληση, ωστόσο σκεφτείτε ότι κάποιες φορές το κοινό είναι ακόμη πιο σημαντικό και από το ίδιο το θέμα, οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε εκεί.
  • Αν εκτιμάτε την άποψη αυτού που σας κάλεσε- κάτι θα ξέρει. Ολοι στη ζωή μας μπορούμε να σκεφτούμε κάποια στιγμή που ένας φίλος μας έδωσε μια συμβουλή ή μας παρακίνησε να κάνουμε κάτι που μας άλλαξε τη ζωή, ή έστω μας έδωσε μια νέα άποψη σε πράγματα.
  • Αν νιώθετε ότι έχετε κολλήσει στη ζωή σας και σε αυτά που κάνετε, ή νιώθετε ότι χρειάζεστε μια ανανέωση ή να φρεσκάρετε τις ιδέες σας, τις γνωριμίες σας ή σκέφτεστε μήπως αναδιοργανώσετε κάποια πράγματα, δώστε τόπο στη ζωή σας σε νέες προσλαμβάνουσες, άρα αποδεχτείτε σοβαρές προτάσεις και καλέσματα σε κύκλους που ως τώρα δεν γνωρίζατε. Εάν θέλεις διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που είχες ως τώρα, πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανες ως τώρα.
  • Αν η δουλειά σας έρχεται από συστάσεις τότε μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση είναι μια καλή ευκαιρία είτε να γνωρίσετε ανθρώπους, να καλλιεργήσετε υπάρχουσες σχέσεις σας ή απλά να δηλώσετε την παρουσία σας κοινωνικά ή επαγγελματικά. Όταν κάποιος που γνωρίζετε σας συναντά σε κάτι ενδιαφέρον, καινοτόμο ή exclusive, ανεβαίνει το κύρος σας και η δημοτικότητά σας.

Ότι κι αν αποφασίσετε μην ξεχνάτε ότι οι δημόσιες σχέσεις σας ως άτομο και ως επαγγελματίας βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις, άρα η εξωστρέφεια είναι ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr