NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ταξίδι προς την επιτυχία μέσω του Envolve Entrepreneurship

Ταξίδι προς την επιτυχία μέσω του Envolve Entrepreneurship

Ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director, Greece του Envolve Entrepreneurship, μιλάει στο epixeiro.gr για το Envolve Entrepreneurship, πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (HEA), τις αλλαγές που θα γίνουν και τις ευκαιρίες υποστήριξης που θα έχουν όσες νεοφυείς επιχειρήσεις συμμετάσχουν σε αυτό!

Αρχικά κ. Νούσια, τί είναι το Envolve Entrepreneurship και τί σκοπό έχει;

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (HEA), συνεχίζοντας την πενταετή πορεία στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, αναγνώρισε τη ραγδαία εξάπλωση των καινοτόμων ιδεών που έχει βραβεύσει σε όλα τα έτη λειτουργίας του, και αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών του σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ένωσή του με το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (AEA) αποτέλεσε το καταλυτικό βήμα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου οργανισμού, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας, όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Ο λόγος για το Envolve Entrepreneurship, που έχει στόχο να βοηθά διάφορες κοινότητες ώστε να έχουν πρόσβαση σε πόρους, καθοδήγηση και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης για την επιδίωξη των επιχειρηματικών τους ονείρων.

Με ποιους τρόπους το Envolve θα υποστηρίζει τους νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες διεθνώς;

Η προσφορά του οργανισμού Envolve στηρίζεται σε τρεις πυλώνες στήριξης, οι οποίοι έχουν ως στόχο την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης, εργαλείων και βραβείων, σε παγκόσμιο επίπεδο –δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, θα αξιοποιηθεί το δίκτυο έμπειρων στελεχών της βιομηχανίας, τα οποία θα μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσω δραστηριοτήτων όπως webinars, σεμινάρια, αλλά και διάφορες ομιλίες και συζητήσεις.

Οι πόροι περιλαμβάνουν τις εφαρμογές Επιχειρηματικών Εργαλείων και Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου, εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα.

Τα Envolve Awards προσφέρουν υπηρεσίες άτοκης χρηματοδότησης, καθοδήγησης από έμπειρους μέντορες, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (Bronx και Miami-Dade). Έχοντας το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο ως σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές μας δραστηριότητες, ο αριθμός των νικητών θα υπερδιπλασιαστεί φέτος, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επιχειρηματιών.

Τί το ξεχωριστό προσφέρει το Envolve Entrepreneurship και ποια τα οφέλη;

Το Envolve αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και του παγκόσμιου επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Τα Envolve Awards, στηρίζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αναδεικνύονται νικητές, μέσα από ένα μοναδικό και αξιοσημείωτο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει άτοκη χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, πολυπλοκότητα και «ψιλά γράμματα», υποστήριξη από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς, ενώ ταυτόχρονα το δίκτυό μας μεγαλώνει διαρκώς και οι μελλοντικοί νικητές μας, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν στήριξη από ένα ευρύτερο, παγκόσμιο δίκτυο υποστηρικτών, σε Ελλάδα και Αμερική. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας μας, www.envolveglobal.org, εκτός από την αίτηση για τα Envolve Awards, δημιουργήσαμε και δύο νέες εφαρμογές. Τη Δημιουργία Επιχειρηματικού Σχεδίου και τα Επιχειρηματικά Εργαλεία. Με την εφαρμογή Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο μέσα από οκτώ απλά βήματα. Ταυτόχρονα, τα Επιχειρηματικά Εργαλεία, βοηθούν υποστηρικτικά το νέο επιχειρηματία με χρήσιμο υλικό για εις βάθος καθοδήγηση για την δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου, για την παρουσίαση της ιδέα σου σε επενδυτές, καθώς και για τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικότητας.

Γιατί το πρώην HEA θα μετονομαστεί σε Envolve Award Greece; Τί αλλαγές θα ακολουθήσουν μαζί με το νέο τίτλο του βραβείου;

Το Envolve Award Greece (πρώην HEA), έχοντας παίξει βασικό ρόλο στη σύλληψη και δημιουργία του Envolve Entrepreneurship, εντάσσεται πλέον στον παγκόσμιο αυτό οργανισμό. Κάθε χρόνο, παρατηρείται μία αύξηση στις συμμετοχές του διαγωνισμού. Μία αύξηση που κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Αφενός, στην παροχή στήριξης μέσα από ένα μοναδικό πλαίσιο που παρέχει καθοδήγηση, υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης κάθε είδους (νομικά, λογιστικά, HR, IT, Marketing, Branding, μηχανογράφηση κ.ά.), αλλά και χρηματοδότηση, ουσιαστικά χωρίς κανένα ρίσκο για την εκάστοτε νικήτρια εταιρεία και, αφετέρου, λόγω της διαρκούς και ταχύτατης ωρίμανσης του start-up οικοσυστήματος, αλλά και του δικτύου στήριξής του. Μόνο για το 2017, υποβλήθηκαν συνολικά 1.250 επιχειρηματικές ιδέες, ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Όλο αυτό το έντονο ενδιαφέρον, μας οδήγησε στην απόφαση να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό νικητών, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο και να υποστηρίξουμε περισσότερες ομάδες και εταιρείες.

Πείτε μας δυο λόγια για τη συνολική αποτίμηση των μέχρι τώρα επιχειρήσεων-νικητών του βραβείου.

Η πορεία του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2012 και στους πέντε ετήσιους διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, έχει δεχθεί πάνω από 3.850 αιτήσεις από περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, οι οποίοι επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, την περίοδο αυτή στη χώρα μας. Ανάμεσα από πολλές εκατοντάδες αιτήσεων ετησίως, 19 εταιρείες ξεχώρισαν και κέρδισαν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Το ταξίδι τους προς την επιτυχία αυτή υπήρξε δύσκολο, αλλά οι πραγματικές «φουρτούνες» ξεκινούν πάντα όταν βγαίνει κανείς στην αγορά. Έτσι έγινε και με τις 19 αυτές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, από τη φιλοξενία και την πράσινη ενέργεια, μέχρι την ιατρική τεχνολογία και τη μετεωρολογία. Σήμερα, έχουν καταφέρει να απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους, καθώς έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.400 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω και της εξωστρέφειας που τις χαρακτηρίζει, λειτουργούν πλέον γραφεία σε 12 διαφορετικές πόλεις, εντός και εκτός Ελλάδος.

Όσων αφορά στο κομμάτι της χρηματοδότησής προς τις εταιρείες αυτές, έως σήμερα το ποσό αγγίζει τα €4.775.000. Παράλληλα, έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν επιπλέον επενδύσεις της τάξεως των €15.000.000, ενώ η συνολική αποτίμησή τους ξεπερνά πλέον τα  €56.000.000.

Βάσει ποιας φιλοσοφίας λειτουργεί το Envolve Entrepreneurship;

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που έχει στόχο να βοηθά διάφορες κοινότητες, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε εκπαίδευση, πόρους, χρηματοδότηση, δικτύωση, καθοδήγηση και υπηρεσίες υποστήριξης για την επιδίωξη των επιχειρηματικών τους ονείρων. Πιστεύουμε ακράδαντα πως, όταν το κατάλληλο ανθρώπινο κεφάλαιο βρεθεί σε μία ομάδα, αρκεί για να την κάνει να πετύχει και να κατακτήσει τους στόχους της. Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τα εργαλεία εκείνα αλλά και την υποστήριξη, μέσω του δικτύου μας, ώστε να κάνουμε το ταξίδι αυτό προς την επιτυχία, λίγο πιο εύκολο, και λίγο πιο γρήγορο, για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που επιλέγουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Πώς μπορεί μια νέα επιχείρηση να δηλώσει συμμετοχή για το Envolve Award Greece; Τί κριτήρια υπάρχουν, μέχρι πότε είναι οι δηλώσεις και πότε θα ανακοινωθούν οι νικητές;

Το Envolve Award Greece, συνεχίζει να είναι ένας διαγωνισμός που θέλει να ενισχύσει την τοπική κοινότητα και οικονομία, μέσω της ανάδειξης και βράβευσης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, ανεξαρτήτως κλάδου, σταδίου ή εμπειρίας στον επιχειρηματικό στίβο. Αίτηση στο Envolve Award Greece μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε έχει μια νέα επιχειρηματική ιδέα, ή μια νεοφυής επιχείρηση σε οποιαδήποτε μορφή κι αν βρίσκονται, μέσω της ιστοσελίδας www.envolveglobal.org.

Οι αιτούντες του διαγωνισμού, πρέπει να καταθέσουν μια ελκυστική επιχειρηματική πρόταση, που να καλύπτει παράλληλα τα κριτήρια του διαγωνισμού, τα οποία είναι η προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, η βιωσιμότητα, η καινοτομία αλλά και η χρηματοοικονομική σύνεση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το φετινό διαγωνισμό, λήγει στις 3 Μαΐου, ενώ οι φιναλίστ και νικητές θα ανακοινωθούν τον προσεχή Οκτώβρη και Νοέμβρη, αντιστοίχως.

Τί θέλετε να δείτε να κατορθώνει το Envolve Entrepreneurship σε 5 χρόνια από τώρα;

Από το ξεκίνημα του HEA έως την ένωσή του με το ΑΕΑ και τη δημιουργία του Envolve Entrepreneurship, βασική αξία αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, η τόνωση τις εκάστοτε κοινωνίας μέσω της στήριξης και της προώθησης της υγειούς επιχειρηματικότητας. Για την περαιτέρω ενίσχυση, σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, κοινοτήτων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερες περιοχές ανά τον κόσμο, προσφέροντας τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr