NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Μια ελληνική ιδέα που ταξιδεύει στο εξωτερικό!

Μια ελληνική ιδέα που ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Sponsored by:
Α. Ισμαήλος Α.Ε.
17_05_2018
epixeiro icon Startup

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Πάνος Ισμαήλος είχε μια πολύ απλή ιδέα, σκεπτόμενος μια απλή ερώτηση.

Τι ανάγκες έχει ένας οδηγός ενός πολυτελούς αυτοκινήτου και πώς μπορεί να εκπληρώνει κάθε του επιθυμία με το πάτημα ενός κουμπιού?

Η σύλληψη της ιδέας ήταν μόνο η αρχή αφού αποφάσισε να μπει άμεσα στο δύσκολο δρόμο της υλοποίησης.

Όντας μόλις 26 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει γνωρίσει ως φοιτητής τον τρόπο που στήνονται οι Start Up εταιρίες. Το οικοσύστημα που υποστηρίζει αυτές τις εταιρίες είναι αρκετά μεγάλο και στο εξωτερικό ιδιαίτερα οργανωμένο. Δουλεύοντας πολλές ώρες μαζί με δύο ακόμα συνομηλίκους του developers, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα application το οποίο και ονομάζει Ismailos Connected.Το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε εφαρμογή είναι να είναι απλή στην χρήση της αφού οτιδήποτε  μπορεί να δυσκολέψει τον χρήστη κάνει την εφαρμογή μη λειτουργική.

Παράλληλα ένα application είναι ένας ζωντανός οργανισμός και απαιτεί καθημερινή ενασχόληση και γρήγορα αντανακλαστικά για να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών.

ismailos_1.png?mtime=20180515161526#asset:86965


Τα παραπάνω φαίνεται να γνώριζε καλά ο δημιουργός της εφαρμογής, αφού η εταιρία του, η Α. Ισμαήλος Α.Ε. , είναι  ο μεγαλύτερος dealer της Mercedes-Benz και έχει φτάσει εκεί χάρη στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία! Ο αγώνας να προσφέρει στους πελάτες της  κάτι ξεχωριστό, διασφαλίζοντας και την μοναδικότητα ενός οδηγού Mercedes-Benz & smart, συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή Ismailos Connected.

Τι είναι όμως η εφαρμογή αυτή?

Μιλάμε για μία μικρή σε όγκο δεδομένων (σημαντικό!) εφαρμογή, με εξαιρετικές δυνατότητες, ευκολία στη χρήση, αλλά και χρηστικότητα για την ίδια την εταιρία. Αμέσως μετά το κατέβασμα της Ismailos Connected στο κινητό μας (συμβατή με όλους τους τύπους κινητών συσκευών), δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο προφίλ χρήστη, χωρισμένο σε τέσσερα μέρη. Ουσιαστικά τέσσερις ισάριθμες επιλογές...

  • H 1η επιλογή (Εύρεση λύσης) είναι εστιασμένη στην εύρεση λύσης σε πρόβλημα. Ο χρήστης θα έχει αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τα συνεργεία της A. Iσμαήλος A.E, στέλνοντας ερωτήματα, απορίες ή παρατηρήσεις. Στην καταρτισμένη ομάδα που είναι διαθέσιμη για να απαντήσει, ο χρήστης μπορεί να απευθυνθεί είτε με γραπτό κείμενο είτε με φωτογραφίες ή και συνδυαστικά και να του δοθούν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ή τι ακριβώς σημαίνει αυτό που έχει παρουσιαστεί στο όχημά του. Σημειώστε επίσης ότι υπάρχει ενημέρωση για τις ημερομηνίες που πρέπει το αυτοκίνητό του να περάσει KTEO, να κάνει σέρβις, να ανανεώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κτλ.
  • Στη 2η επιλογή (Τοποθεσία στάθμευσης) αποθηκεύεται το σημείο όπου πάρκαρε ο χρήστης, ως στίγμα. Στη συνέχεια, αυτός μπορεί με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου να οδηγηθεί πίσω στο όχημά του. Σίγουρα όλοι μας, κάποια στιγμή στο παρελθόν, έχουμε ξεχάσει πού έχουμε παρκάρει…
  • H 3η επιλογή (Κοντά μου) λειτουργεί με λίστα επιλογών και δυνατότητα αυτόματης πλοήγησης μέσω της εφαρμογής. Πού βρίσκεται το πλησιέστερο συνεργείο, ATM, βενζινάδικο, νοσοκομείο, φαρμακείο, ενοικιάσεις αυτοκίνητων, εμπορικά καταστήματα; Εκεί θα σε πάει!
  • H 4η επιλογή (Επείγον) λειτουργεί ως SOS. Ο χρήστης, με ένα απλό άγγιγμα, πραγματοποιεί ουσιαστικά άμεση κλήση σε γραμμή 24ωρης κάλυψης για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας οδηγός-πελάτης της εταιρείας.
ismailos_1_en.png?mtime=20180515165803#asset:86970Όλο αυτό ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν που η Α. Ισμαήλος Α.Ε εισήγαγε στην αγορά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από το εξωτερικό. Μέσα από μια διαδικασία που ακολουθείται στον κόσμο των start up, Ρουμανική εταιρία που αναζητά καινοτόμες ιδέες, συμπράττει με τον Πάνο Ισμαήλο και το Application ανοίγει τα φτερά του και εκτός συνόρων! Ο στόχος της εταιρίας αυτής είναι να αναπτύξει και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα κέρδος από αυτή την κίνηση.

Σήμερα δύο ακόμα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου, σε ξένες αγορές έχουν επενδύσει στην συγκεκριμένη εφαρμογή ενσωματώνοντάς την στην καθημερινή σχέση τους με τους πελάτες! Αυτό έχει ανοίξει την «όρεξη» με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 2 roadshows, το ένα στην Κορεάτικη και το άλλο στην Ρουμανική αγορά αντίστοιχα.

Μια ελληνική ιδέα με Έλληνες δημιουργούς που πλέον αποτελεί μια επιτυχημένη start up είναι γεγονός. Από ένα σημείο και μετά ο δρόμος είναι ένας και αφορά την συνεχή αναζήτηση υποψήφιων πελατών. Ο κλάδος είναι συγκεκριμένος και η ομάδα των επενδυτών σχεδιάζει την επιθετική προώθηση της εφαρμογής.

Αποδεικνύεται πως με αρκετή θέληση και μεθοδικότητα μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό που δεν περιορίζεται από σύνορα, αφού το digital είναι το επόμενο πεδίο όπου θα αναπτυχθούν οι μεγάλες εταιρίες.

Η ελληνική ιδέα που ήδη ταξίδεψε με επιτυχία στο εξωτερικό είναι γεγονός και η ανάπτυξη της αναμένεται με γρήγορους ρυθμούς!

ismailos_2_en.png?mtime=20180515165842#asset:86971
Sponsored by:
Α. Ισμαήλος Α.Ε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr